Bayram dolayısıyla alınacak tedbirler şöyle;

 

1-  Kurban Bayramı tatili 14.10.2013 Pazartesi günü saat 13:00`te başlayıp, 18.10.2013 Cuma günü sona erecektir.                                          

2- Vatandaşların Kurban Bayramı alış verişlerini rahatlıkla yapabilmelerini sağlamak maksadıyla Belediyeler gerekli tedbirleri alacaklar ve alış veriş mahallerinde zabıta denetimlerini yoğunlaştırarak vatandaşların herhangi bir haksız kayba uğramalarını önleyeceklerdir.

3- Bayram süresince yangın, su arızaları ve temizlik konularında gerekli tedbirler alınarak bu konuda nöbetçi ekiplerin oluşturulması ilgili belediyelerce sağlanacaktır.

4- Bayram tatili süresince Maliye ekiplerince piyasa denetimlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması İl Defterdarlığınca sağlanacaktır.

5- Maliye ve Belediye ekiplerince İlimizdeki eğlence yerlerinde gerekli denetimlerin yapılması sağlanacaktır.

6- Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Yalova İl Müdürlüğünce tatil süresince her türlü elektrik arızalarına karşı nöbetçi ekipler oluşturularak gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır.

7- Tatil süresince İl Sağlık Müdürlüğünce gerekli sağlık tedbirleri alınacak acil servis yeterli halde bekletilecektir.

8- Emniyet ve Jandarma bölgelerinde vuku bulması muhtemel olaylara karşı gerekli asayiş tedbirleri alınarak halkın huzur ve sükun içerisinde Kurban Bayramı tatilini geçirmeleri temin edilecektir.

9- Tatil süresince meydana gelebilecek ölüm olaylarında vatandaşların cenaze işlemlerini yapabilmelerini sağlamak üzere Belediyeler, Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi Başhekimliği ile işbirliği yaparak gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır.

10- Yalovalı vatandaşlarımızın iyi ve mutlu bir Kurban Bayramı tatili geçirmeleri için yukarıdaki tedbirler alınmış olup, muhtemel aksaklıklara karşı vatandaşlarımız istek ve şikayetlerini aşağıdaki telefon numaralarına bildireceklerdir.

11-  15 Ekim 2013 tarihinde Uygulama Oteli’nde yapılacak olan bayramlaşma programı ile ilgili gerekli hazırlıklar İl Milli Eğitim Müdürlüğünce sağlanacaktır.