Bayram,’ Bu topraklar üzerinde oynanan oyunları görmezden gelemeyiz. Koca İmparatorlukları çökertenler, yeni oyunlar sahneliyorlar. Goben ve Breslav gemilerinin Rus limanlarını bombalamasını anımsamalıyız.

Enver paşanın duyarsızlığı ve ileri görüş zafiyeti itaatsizliği bizi ikinci dünya savaşına soktu.

İşgale uğradık. İki milyon sekiz yüz elli bin genç savaşlarda şehit düştü. Koca İmparatorluk toprakları elden gitti. Yokluk ve sefalete uğradık’dedi.

 

   Bayram, ‘Türk Milleti ayağa kalkmasını Mustafa Kemal Atatürk’le gösterdi. 19 Mayıs 1919 da başlayan kurtuluş ateşi, yok edilmek istenen bir ulusu yeniden diriltti.

Bir daha yıkılmamak üzere kurulan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak andıyla kuruldu.

Kurucu kadro sonsuza dek unutulmamalıdır.

   Mevcut iktidar Osmanlı özentisiyle yeni dünya düzeninde ülkemizi tuzağa düşürmek üzeredir.

Anadolu’ya yerleştirilen patriotlar Goben ve Breslav gemilerini andırıyor. Başbakanımızın yeni Ortadoğu projesinin eş başkanı oluşu akla Enver Paşayı getiriyor. Tarih tekerrür mü ediyor ki, bu kez Enver paşa başbakan oluyor. Lozan antlaşmasını kabul etmeyen ABD’ye ne kadar güvenmeliyiz. Bir yandan bunlar yapılırken bir yandan da açılım tuzağıyla bölünmenin yolu açılmaktadır. Bir Kürt dostumun bana seslendiği gibi.”Yahu biz dargın değiliz ki neyin barışını yapacağız başkanım” diyordu. Yurtta barış dünyada barış Ana dolundan dünyaya Mustafa Kemal Atatürk’le ışık olmuştu. Yeni düzen isteniliyorsa reçetesi bizde var.

   Yüce Türk Ulusuna ve gençlerimize selam olsun. Emanetimiz tehdit altındadır.

Gafleti hıyaneti görüp harekete geçme zamanıdır. Nice mutlu 19 Mayıslar yaşamak üzere DSP adına bayramınızı kutluyor,en derin saygılarımızı sunuyorum’dedi.