Becan, ‘Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak İl Genel Meclisi yetkililerimiz ile 2 hafta önce yaptığımız görüşmelerde; kendilerinin, yaptıkları araştırmalar sonucunda Çınarcık, Termal Yalova kavşağında bulunan idareye ait 28 bin 400 metrekarelik arsanın AVM ve otel olarak değerlendirilmesi sonucu ortaya çıktığını belirtmişlerdir. Yapılan görüşmede ve daha önce kamuoyuna yansıyan açıklamalarımızda bizler Yalova Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak burada yapılacak bir yatırımın Yalovalı girişimcilerin oluşturacağı bir birliktelik ile planlanması gerektiğini belirtmiştik.

      Geçtiğimiz hafta Özdilek firması sahibi Sayın Hüseyin Özdilek ile olan görüşmemizde de bu konu gündeme gelmiş Özdilek şirketi bünyesinde bulunan marka bir otel zincirinin buraya Yalovalı girişimcilerin de katılımıyla oluşacak bir ortak modeli ile kazandırılması konusu görüşülmüştür. Sayın Özdilek konu ile ilgilenmiş, Yalova’ya gelerek Hem İl Genel Meclisi yetkilileri ile hem de bu projeye ortak olabilecek yatırımcılarla görüşebileceğini belirtmiştir. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Sayın Özdilek ile bu alanda alışveriş merkezi yapılması konusu görüşülmemiştir. Üniversite yerleşkesine yakınlığı ve Yalova’nın turizm alanlarına yakınlığı ile bu bölgede kongre turizmine hizmet edebilecek bir turizm yatırımı, görüşmenin ana gündemi olmuştur’ dedi.

        Becan sözlerine şu şekilde devam etti; ‘Daha önce de bu arsa ilk gündeme geldiğinde yaptığımız açıklamada, “Bu alanda yapılacak olan projenin Yalova’da bulunan esnafı da içine alınacak şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Yalova’ya gelen her alışveriş merkezinin Yalova esnafını getirdiği nokta ortadadır. Oysa şehrin yapısına ve kongre turizmine de uygun, marka bir otelin yapılması ilin tanıtımı içinde faydalı olacaktır. Bu alanda yapılacak olan proje değerlendirilirken Yalova firmalarının göz ardı edilmemesi gerekiyor. Temennimiz hem İl Özel İdare’nin arsasının katma değerinin yükselmesi hem de Yalova’lı firmalardan oluşacak işbirliğinin burada ticaret yaparak Yalova ekonomisine katkıda bulunmasıdır. Proje değerlendirilirken bu hususların mutlak suretle göz önünde tutulması gerektiğini düşünüyorum” demiştik. Biz Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak İl Özel idareye ait bir arsanın satışı için değil, İl Özel idaresinin arsasının değerlendirilerek Yalovalı girişimcilerin de paydaşı olduğu bir turizm yatırımının Yalova’ya kazandırılması hususunda görüşmelerimizi gerçekleştirdik’ Dedi.

      Bizler Yalova’ya katma değer katacak her yatırımın arkasında koşarız diyen Becan, ‘Bu yetki alıp verme meselesi değildir. En kötü şey bilgisizliktir. Eğer Sayın Öncü YTSO’ya sorup bu konuda hakkında bilgi alsaydı biz kendilerini bilgilendirirdik. Kaldı ki bu konu daha önce İl Genel Meclisi yetkilileri ile görüşülmüş tartışılmıştır. Bu yapılan sadece bir ön görüşmeydi. Hüseyin Özdilek’e teklifimiz, kendilerinin uygun gördüğü takdirde bu projeye katılarak Yalova esnafını da içine alan bir ortaklık projesidir. Bu proje ile Özdilek’in isim ve marka otelinden faydalanarak dışarıdan Yalova’ya ziyaretçi talebini arttırma tarafındayız. Biz hiçbir zaman Yalova Esnafının içinde olmadığı bir projeye evet demeyiz. Tüm bu bilgileri İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış’a da ilettim. Sayın Öncü henüz İl Genel Meclisi ile görüşmemiş. Önce görüşsün bilgi alsın daha sonra hareket etse daha doğru olur.

     Bizler Yalova’nın önde gelen sivil toplum örgütleri olarak her zaman Yalova’ya istihdam yaratacak yatırımların önünü açmak zorundayız. Hep birlikte bir şeyler yapmanın yolunu araştırmak lazım, tartışmalarla bir yere varmak mümkün değil. Ayrıca bizler Yalova’ya dışarıdan sanayici ve yatırımcı geldiği zaman tepki koyma hastalığından kurtulmamız lazım. Ben değil Biz demeyi öğrenebilirsek o dışladığımız kesimin sonuçta hepimize faydası olacağını Yalova’nın ufkunu açacağını görebiliriz. Bu proje içinde Yalovalı iş adamları olacaktır yeter ki katılım olsun. Bu anlamda endişe edecek bir şey yoktur. Sonuçta İl Genel Meclisi yetkililerinin onayıyla oluşacak hangi proje olursa olsun girişimci Yalova esnafının bu oluşumun içinde olması bizleri YTSO olarak mutlu eder. Biz daha önce yaptığımız açıklamalarda da AVM’lere karşı olduğumuzu söylemiştik. Olup olmayacağına zaten tüm Yalovalı girişimciler ve sivil toplum örgütleri karar verecektir. Kaldı ki bir marka otelin kongre turizmini Yalova’ya taşımak adına ne kadar önemli olduğunu kimse unutmamalıdır. Böyle bir yatırımın hayata geçmesi halinde Yalova esnafına katkısının olacağı düşüncesindeyim. Yapılan bir ziyarette gündeme gelen bir yatırım modelinin gereksiz, mesnetsiz bir polemiğe dönüştürülme çabasının Yalova’ya ve ekonomisine bir fayda sağlamayacağı ortadır’ dedi.