Covid-19 pandemisinin ekonomi üzerindeki etkilerine yönelik kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran YTSO Başkanı Tahsin Becan, sürece yönelik görüşlerini dile getirerek süreç sonrası hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

YTSO Başkanı Becan;

“Dünya olarak farklı dönemden geçiyoruz. İnsan yaşamını korumak ve gündelik hayatı sürdürülebilir kılmak öncelikli hedef haline geldi. Bu yüzden normalleşmeye geçerken de yine toplumsal sağlığı öncelemek gerekiyor. Normalleşme sürecinin kademeli olarak başladı. Bu süreçte toplumsal ve ekonomik yaşamın hareketlenmesi biraz daha zaman alacaktır.

Yalova ekonomisi de Ülke ekonomisi ile doğru orantı olarak bir yavaşlama yaşadı, özellikle inşaat sektörü büyük bir duraklama içine girdi, ilimizin ihracat oranı salgının Türkiye’de ortaya çıktığı mart ayında yüzde 47 azaldı, Sosyal etkileşimin azalmasından dolayı ulaşım, kültür, etkinlik ve eğlence gibi sektörlerimizde bu süreçten çok fazla etkilenmiştir.

Kovid-19 salgını süresince birçok şirket, uzaktan çalışmaya başladı, bazıları ise personelini farklı günlerde çalıştırma yöntemini seçti. Salgın sonrasında özellikle hizmetler sektöründe uzaktan çalışmanın daha yaygın olarak kullanılmaya başlandığı bir döneme geçmeye hazırlıklı olmalıyız. Yaşanan bu olumsuz süreçten sonra Ülke olarak yeni teknolojileri hayata geçirmemiz gerekliliği ortaya çıkmıştır, süreci kendi lehimize çevirmek için fırsatları iyi değerlendirmeliyiz.

Dünya ekonomisinde zararın çok yüksek olduğu bu sürecin sonrasında iş dünyamızın ayakta kalarak faaliyetlerine devam edebilmesi ülkemiz açısından ciddi bir öneme sahiptir. Bu nedenle üst kuruluşumuz TOBB önderliğinde üyelerimize karşı sorumluluğumuzun her zaman bilincindeyiz ve bunun için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.