Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte TATSO Genel Kuruluna katılan heyette yer alan Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, genel kurula katılarak, kurul sonrası bazı temaslarda bulundu.

Öte yandan Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde gerçekleştirilen Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 14. Olağan Genel Kurulu'nda konuşmacılar önemli mesajlar verirken, gerçekleştirilen genel kurul çerçevesinde TATSO’nun yeni yönetim kurulu seçilip, ana ve yedek yönetim kurulları ile denetçiler belirlendi. Genel kurulun ikinci bölümde ise daha geniş bir katılımla TATSO'nun kuruluşunun 15. yıl dönümü kutlandı.

Bu bölümde ev sahibi olarak ilk sözü alan Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Türkiye AB ilişkilerinin yeniden canlandırılması gerektiğini ifade etti.

Davetliler arasında yer alan AB Komisyonu Eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen ise, Türkiyesiz AB'nin geleceğinin olmadığını belirtti.

Türk-Alman dostluğunun uzun bir tarihi geçmişi olduğunu ve bu dostluğun tarih boyunca çok ciddi meydan okumalara karşı koyduğunu söyleyen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da; "Dostluğumuzun temelleri çok sağlamdır. Bu sağlam temeller, iş dünyası olarak bize, gelecekte ikili düzeyde, Ortadoğu, Orta Asya, Avrupa ve genel anlamda dünyada geniş birlikte çalışma alanları sunmaktadır." diyen Hisarcıklıoğlu, "Günlük, güncel ve konjonktürel gelişmeler, ilişkilerimizin sağlamlığına zarar veremez.” yorumunu yaptı.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Başkanı Rolf König de Türkiye’ye yatırım yapanın kazandığını belirterek, 1989’da Türkiye’de yaptıkları yatırımdan çok az ciro elde ederken bugün bu cironun 380 milyon avroya ulaştığını kaydetti.

Gerçekleştirilen genel kurulla ilgili değerlendirmede bulunan Tahsin Becan, “Almanya, Türkiye’nin en büyük yatırım ortağı durumunda. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odamız, Türkiye ile Almanya arasında bir köprü görevi üstlenmektedir. TATSO, Entegrasyonu kolaylaştırmakta, girişimciliği özendirmekte ve Almanya’da faaliyet gösteren üyelerine hizmet sunmaktadır. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın da hali hazırda üyesi olduğu Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Almanya’da faaliyet gösteren Türk işletmelerinin çıkarlarının savunup, onların yerel ve federal düzeydeki başlıca toplumsal ve ekonomik kurumlarla bütünleşmesine yardımcı olmakta ve karşılıklı bağların ortaya çıkardığı potansiyeli değerlendirmek ve derinleştirmek adına Almanya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri teşvik etmektedir” dedi.