Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı görevini, yaklaşık 5 yıldır Yönetim Kurulu Başkanı olarak yapan Tahsin Becan, 12 Nisan Perşembe günü saat 09:00 ile 17:00 arasında yapılacak olan seçimlerle ilgili olarak açıklamada bulundu; ‘’Öncelikle, YTSO Meclis seçimlerinde oy kullanacak üyelere ve seçilmek için yarışan tüm aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

5 yıldır YTSO Başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda bulunmak için üyelerimizin karşısındayız. Her meslek kolunda başarılı, güvenilir, ülkesini ve ilini seven iş adamı ve iş kadını arkadaşlarımızla, yeni ‘BAYAZ’ bir sayfa açmak istiyoruz.

5 yıl içinde, yaklaşık 2000 üyeye iş yeri ziyaretinde bulunduk. Yeni dönemde bu ziyaretlerimizi daha planlı ve programlı olarak yapacağız. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın yıllardır çözülemeyen oda hizmet binası konusunda önemli bir adım atarak, Yalova’ya ve üyelerimize yakışan yeni bir hizmet binasını ortaya çıkardık. İç detaylarını da yeni dönemde, en kısa zamanda bitirerek üyelerimizin hizmetine sunacağız. Yeni yönetim kadroları ve ilk günkü heyecanımızla, üyelerimizin desteğini de alarak daha aktif rol alan bir oda yönetimi için göreve talibiz.

YTSO, Yalova esnafına yön veren en büyük sivil toplum örgüdür. YTSO da 40 sendir varız. Yalova’da ticaret yapıyoruz. YTSO’na vefa borcumuz var. Bu kente daha ne katabiliriz, onu düşünüyoruz. Bizim odadan maddi bir gelirimiz yok. Siyaset düşüncemiz de yok. Onun için siyaseti de, oda seçimlerine bulaştırmamak için mücadele veriyoruz.

YTSO’nun seçim sistemini doğru bulmuyorum. Meclise seçildikten sonra, YTSO başkanlığı için adaylar belli oluyor. YTSO Meclisi’ne yola çıktığımız arkadaşlarımızın seçilmesini istiyoruz. Bu düşünce ile yola çıkıyoruz. Arkadaşlarımız, ellerinden geleni yapıyorlar. Meclise seçilemeyince, bu sefer karşı tarafta muhalefetle ortak yönetim kurmaya çalışıyorsunuz. Her başkan adayının bir listesi olsa, hep beraber kazansa daha iyi olur. Bu durumda, kendimize bile başkan adayı diyemiyoruz. Onun için şöyle demek lazım, 13 tane grup var, 13 gruptan meclise çıkacak olan arkadaşların içinden bu işi en iyi yapan kimse, o aday olsun. 150 kişinin altındaki meslek guruplarından 2 kişi, 150 kişinin üzerindeki meslek gruplarından 3 kişi meclise çıkıyor. Toplamda 34 kişi meclise seçiliyor.

YTSO’nun üye sayısı, diğer illere göre daha düşük. 4 bin tane üyemiz var. Oy kullanacak üye sayımız 2500. İki sene üyeliği olanlar, oy kullanamayacaklar.

12 Nisan 2018 günü yapılacak olan Meclis seçimlerinde, meslek guruplarından çıktıktan, yönetimi oluşturup Başkan seçilmem durumunda, Yalova’da bir A.Ş. kurmak. Bu A.Ş.’nin içinde tüm isteyen esnaflarımızın olmasını sağlamak.

 Carrefoursa, Özdilek AVM gibi büyük firmaların Yalova’da olmasını esnafımız istemiyor. Esnafımız bu konuda haklı. Bu dev firmalarla rekabet edebilme güçlerinin olabilmesi için, 100 veya 200 esnafı bir araya getirip, A. Ş. de birleştirmeyi istiyoruz. Sonuçta ne yaparsak yapalım, üyelerimizin, esnafın yararına iş yapmak lazım.

Yerli otomobil üretimi için bana göre Yalova’nın şansı %50’nin üzerinde. Nedeni ise Yalova’nın stratejik konumu. Dolayısıyla Yalova’nın, Marmara’da seçilecek iller arasında olması. Marmara’ya baktığımız zaman, en şanslı il Yalova olarak görünüyor. Osmangazi Körfez Geçiş Köprüsü dibimizde, hava alanına yakınız. İstanbul-Bursa-Kocaeli’nin ortasındayız. O açıdan şansımız var diye düşünüyorum. Yerli otomobil için yer sıkıntımız da yok.

5 yıllık süre içinde, arzuladığımız çalışmaların çoğunu yaptık. Bu seçimlerde koşturacak arkadaşları bulmakta zorlandık. Birkaç kişinin üstüne kaldı yükler. Ama yapamadığımız bir hizmet yok. En büyük derdimiz hizmet binasıydı onu da hallediyoruz, ‘Şunu da yapsaydık’ diyeceğimiz bir şey yok.

YTSO Meclisi’ne, yönetimine aday olan arkadaşlardan isteğim şey, işlerini kurumsallaştırıp, odaya zaman ayırabilsinler. Zamanları yoksa, şimdi seçim zamanı koşturup da göreve geldiğinde, meclis toplantısına bile zor gelebiliyorsa, bu işe girmemeleri gerekiyor. Meclise ve yönetime zaman ayırması, fikir üretmesi lazım’ şeklinde konuştu. 

 

Demiryürek, ‘BEYAZ listeler ile üyelerimizden destek bekliyoruz’

Yalova Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanı Cemil Demiryürek ise açıklamasında; ‘’5 yıldır Meclis Başkanlığı görevini, yönetim kadrolarıyla uyumlu bir şekilde sürdürüyoruz. Yenilenmenin ve değişimin verdiği heyecanla, hepsi birbirinden değerli iş adamlarımızla, tekrar oda kadrolarında olmak için adayız.

BEYAZ listeler ile üyelerimizden destek bekliyoruz. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın vizyonuna ve misyonuna yakışan yeni bir yönetimle, daha üst seviyelere taşıyacağımıza olan inancımız tamdır. TOBB tarafından örnek teşkil eden hizmetlerimize, yeni dönemde de, yeni hizmetler ekleyerek diğer odaların örnek aldığı bir oda olmaya devam edeceğiz.

Üyelerimizin tüm meslek komitelerinde, BEYAZ listelere desteğini bekliyor ve seçim yarışına giren tüm aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum’’ dedi. Haber: Ayhan Polat