HABER: Abdullah Bozkurt

Trafik Eğitim Parkı’na ismi verilecek

Yalova Belediye Meclis Üyesi Alpan Solmaz’ın teklifi üzerine, Trafik Eğitmeni olan ve kanser hastalığı nedeniyle vefat eden Volkan Taşkın’ın ismi, Yalova Belediyesine ait Trafik Eğitim Parkına verilmesi meclis toplantısında görüşüldü. Verilen teklif, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul etmesinin ardından meclisten geçti.

Yürüyen Köşk için protokol imzalanacak

Yalova İl Özel İdaresi bütçesi ile çekilmesi planlanan “Yürüyen Köşk Tanıtım Filmi” için, Yalova Belediyesi’nin İl Özel İdaresine destek olması amacıyla protokol imzalanacak. Mecliste görüşülen maddede oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a protokol imzalaması için yetki verildi. 

Yalova Belediyesinden servis esnafına destek

2020-2021 Eğitim Öğretim döneminde öğrenci servis araçları için Yalova Belediyesi, Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğine göre alınması zorunlu olan Özel İzin Belgesi’nin ücreti, Covid-19 nedeniyle alınmaması, mecliste oy birliği ile kabul edildi.

Konu ile ilgili Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, “2019-2020 eğitim sezonu ikinci yarısını, 2020-2021 sezonunda da ucu açık bir süreç hala yaşanıyor. Doğal olarak böyle bir konunun meclise gelmesi anlamlı. Servisçi esnafımızın mağduriyetini burada bir nebze olsun giderebiliriz diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

CHP %50 indirim istedi

CHP Yalova Belediye Meclis Üyesi Cevdet Bekler, pandemi nedeniyle suyun metreküp değerine %50 indirim yapılması teklifini ek gündem maddesi olarak sundu. Oy birliği ile meclis gündemine alınan teklif mecliste görüşüldü. Ardından oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.