Berraksu açıklamasında; ‘Değerli büyüğüm siyasete başlamama vesile olan, Sayın Hasan Celal Güzel’in vefatı bizi derin üzüntüye boğdu.

‘Öpen Adam’ lakabıyla Dünyanın sempati ve sevgisini kazanan eski Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi eski Genel Başkanı Sayın Hasan Celal Güzel’in, yol arkadaşımın yanında, Yeniden Doğuş Partisi’nde, 10 yıl Genel Başkan Yardımcılığı G2 Üyeliği, Basın Danışmanlığı Başkanlığı görevlerinde, karıncanın hacca gitmesi gibi beraber yürüdüm.Yeri geldi aç kaldık, açık kaldık. Onurlu mücadelemizden vazgeçmedik. Bir simidi ortadan böldük, paylaştık. Beraber en ücra köylerde davul zurnayla karşılandık, onurlandık gururlandık.

Eski Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ile birlikte, Türk siyasi hayatında yıldız gibi parlayan, gelmiş geçmiş en iyi siyaset ve devlet adamı olan, vatandaşıyla barışık, Dünya’da en çok sakal öpen adamdı. Gece 24:00'de telefonum çaldığında, beni arayan Sayın Hasan Celal Güzel’den başkası olamazdı.  Beyzat Berraksu olarak, 10 yıl yol arkadaşlığı, bir ağabey, bir arkadaş, bir baba, bir dostu ve dostunu, yol arkadaşını unutmayan tek siyasetçi ve devlet adamıydı.

 Yalova'dan İstanbul ve Bursa’ya geçerken, en çok uğradığı şehir Yalova idi. Yalova’ya, özel bir sevgisi vardı.

Mekan’ın cennet olsun, yol arkadaşım. Bize çok şeyler öğrettin. Büyük üstat Sayın Hasan Celal Güzel….’ şeklinde açıklamada bulundu.