Basın İlan Kurumu (BİK) ve PTT arasında resmi ilan yayınıyla alakalı gazetelerin Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüklerine göndereceği gazete nüshaları da dahil her türlü evrak için kuruma uygulanan indirimden faydalanmalarına yönelik işbirliği anlaşması yapıldı.

Yapılan sözleşmeye göre; gazetelerin söz konusu indirimden yararlanabilmesi için kargonun gönderileceği ildeki Basın İlan Kurumu Şube Müdürlüğünün müşteri kodunu, bulundukları yerlerdeki PTT şubelerine bildirmesi yeterli olacak.

Açıklamayı Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Konya Yenigün Gazetesi Sahibi Mustafa Arslan yaptı. Arslan, yaptığı açıklamada "Faaliyetlerini başka şubelerde yürütmeye başlayan iller başta olmak üzere BİK Genel Müdürlük ve şubelerine gazete vb. gönderilerde kargo ücret yüksekliği ciddi bir problem olmaktaydı. Bazı illerimizde görece tedbirler almakla birlikte köklü bir çözüm gerekiyordu. Bu amaçla BİK yetkilisi arkadaşlarımız PTT Genel Müdürlüğü ile yürüttükleri görüşmeleri sonuçlandırmış bulunmaktadır. BİK birimlerine yapılacak gönderilere dönük fiyat listesini sizlerle paylaşıyorum. Gazete sahiplerimiz aralarında anlaşarak gönderilerini birleştirirlerse maliyetleri ekstra düşürmüş olacaklardır. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

28 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe konulacak sözleşmeyle, Basın İlan Kurumunun www.bik.gov.tr ve www.ilan.gov.tr internet sitelerinde yer alan süreli yayınlar listesindeki resmi ilan yayınıyla alakalı gazetelerin, Basın İlan Kurumu gönderilerindeki kargo giderlerinde önemli bir tasarrufta bulunmalarına imkan sağlanmıştır.