İlimizde faaliyet gösteren Özel Yalova Bilge Okulları Eğitim Öğretim faaliyetleri dışında değerler eğitimi, sosyal sorumluluk, tarih bilinci, kültürel zenginliğimiz gibi konularda da birçok çalışmalara imza atmaktadır. Öğrencilerin tarih bilinçlerini geliştirmek ve yakın tarihimize damgasını vuran mekan ve kahramanları yakından tanımak için Bilge Okulları Ankara’ya bir gezi düzenledi.

    Gezi ile ilgili bir açıklama yapan okul müdürü Nazmi Karahasanoğlu; “Çocuklarımızı ülkemizin aydınlık yarınlarına hazırlarken onlara günümüzün en yeni bilgilerinin yanında tarihi, kültürel, milli ve manevi değerlerini öğretmeliyiz. Cennet vatanımızın ve aziz milletimizin değişmez düşmanlarını öğretmeliyiz. Mete Han’dan Alparslan’a, Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kadar Türk tarihini altın harflerle yazdıranları tanıtmalıyız. Şanlı bayrağımızın daha yükseklerde dalgalanması, ezanımızın sesinin daha gür çıkması için canlarını seve seve veren kahramanlarımızı anlatmalıyız.

  Köklerini tanıyan, tarihinin gücünü kendinde hisseden Türk evladının ülkemizin yarınlarını daha güvenle edeceği tartışılmaz bir gerçektir.

  Yakın tarihimizin tartışılmaz lideri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü daha iyi tanımak, ona bağlılık ve şükranlarımızı belirtmek için Ankara’ya bir gezi düzenledik.

  Birinci ve ikinci mecliste o günün zor şartlarında alınan kararlara yeniden şahit olduk. Yeni meclisimizde hainlerin 15 Temmuz gecesi bombaladıkları yerleri görünce ülkemiz adına daha çok çalışmamız ve vatanımıza milletimize gönülden bağlanmamızın gerekliliğini bir kez daha anladık.

  Anıtkabir Arslan’lı Yol’da kahramanlar gibi yürüdük. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün huzurunda emanetlerine sonsuza kadar tüm gücümüzle sahip çıkacağımıza bir kez daha söz verdik” dedi.