Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Meclis Üyeliği ve Partisinden istifa eden Yavuz Bingöl aldığı kararı, 7 Eylül 2020 Pazartesi günü açıklayacak.

Milano Kafe’nin işletmeciliğini başarıyla yapan, Yalova’da marka olmuş bir değerdir Yavuz Bingöl. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Yalova Belediye Başkanlığını üst üste kazanmasında önemli rolü olan CHP’nin neferlerinden olan Yalova Belediye Meclis Üyesi (Bağımsız) Yavuz Bingöl’ü kimler, hangi nedenlerden dolayı partisine küstürdü?

Vefa Salman’ın Yalova Belediye Başkanlığı yaptığı (2014-2019) ilk döneminde, Yalova Terminal Müdürlüğü görevini başarıyla sürdüren, Terminali zarar eden bir kurumdan, kar eden bir duruma getiren Yavuz Bingöl, hatırlanacağı gibi Vefa Salman’ın 2. Dönemi (2019-…?) Yalova Belediye Meclis Üyesi seçilmişti.

Son Mahalli Seçimleri (30 Mart 2019) verdiği emeği çok yakın bilenlerden biriyim. Partisine, davasına, liderine bu kadar bağlı bir seçilmiş, Yalova’da partisi CHP’nin darmadağınık bir halde olduğu bir süreçte, yani geminin su aldığı bir dönemde neden batan gemiden ayrılma kararı aldığını, ben sordum Yavuz Bingöl cevapladı.  

Çocukluk arkadaşım olan Yavuz Bingöl, Yalova Belediye Meclis Üyesi seçildikten sonra Vefa Salman’ın gerçek yüzünü, Yalova Belediye Başkanlığının 2. Döneminde gördüğünü söyleyerek sözlerine başladı. ‘’Yalova’ya daha farklı alanlarda hizmet için Terminaldeki görevimi bıraktım’’ diyen Bingöl, “Seçimi kazandıktan sonraki süreçte, Yalova Belediye Mecliste parmak kaldırıp indiren bir Meclis Üyesi konumuna getirildim.

30 Mart 2020’de ki Mahalli Seçimlerde, oy için kapısına gittiğim, benden iş ve hizmet isteyen birçok seçmenimizin yüzüne seçimden sonra bakamaz oldum. Birkaç kişinin hegemonyası altında olan Yalova Belediyesi yönetiminin almış olduğu kararların günü kurtarmaya yönelik olduğu gerçeğini gördüm.

 Kendisine oy veremeyen Komisyon Üyesine ben neden oy vereyim?

Yalova Belediye Meclis Komisyonlarında hiçbir istişare yapılmadan, komisyonlara üye belirlendiğini bire bir yaşadım.

Yalova Belediye Meclis Yedek Katipliği Seçimi yapılacak, aday gösterilen üye arkadaşımız o gün Mecliste yok. Kendisine oy kullanamayan bu adaya, ben neden oy vereyim?

Bize, ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ demezler mi?

Başkan Vefa Salman ile CHP’li Yalova Belediye Meclis Üyeleri arasında yaşanan kopukluk benim Meclis Üyesi olduğum dönemde o kadar arttı ki, Salman ile bire bir yalnız kalıp herhangi bir konuda sağlıklı karar almak benim için hiç bir zaman mümkün olmadı.

MHP ve AK Parti’den Bingöl’e davet var

Konuşmasının sonunda, Yalova’ya hizmet için seçildiğinin altını çizen Bingöl, ‘’Benim için CHP Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a oy verenler benden hizmet bekliyorlar. Ben bu hizmeti bir parti çatısı altında vermeyi istiyorum. Bu parti hangisi olacak hafta sonu Yalova’ya geldiğimde (Erzincan’dayım) netleşecek’’ şeklinde konuştu.

Bingöl MHP rozeti takacak

Yaptığım araştırmalar neticesinde, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’ye katılması yönünde teklif aldığı bilgisine ulaştığım Yavuz Bingöl’ün, MHP Yalova İl Yönetiminin, 7 Eylül Pazartesi günü yapılacağı basın toplantısında, Çınarcık Belediye Meclis (Bağımsız) Üyesi ile beraber MHP rozeti takacaklarını bugünden söyleyebilirim.

Yalova’ya ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne şimdiden hayırlı olsun.