Binicioğlu, “Çok değerli Yalovalı hemşerilerim, soysal medya üzerinde iletişimde bulunduğum tüm dostlarım, bir Ramazan ayını daha birlikte geçirdik ama bazı kardeşlerimiz ramazan ayına bizlerle birlikte girmesine rağmen onlar ramazan aynının sonunu getiremediler. Hakkın rahmetine kavuşarak bu dünyaya veda eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet temenni ediyor, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Bildiğimiz gibi ramazan bayramı günleri hem küskünlerin barışması hem de birbirimize karşı yaptığımız hatalarında hoş görüyle örtüleceği günlerdir. İnşallah bu Ramazan bayramında bu tür hareketlerimize vesile olur. Daha önce sosyal medya üzerinden yaptığım açıklamalarda Yalova Belediye Başkanlığına tekrar aday adayı olacağımı söylemiştim. Bu noktadan itibaren gerek kamuoyu araştırmalarında gerekse sosyal medya üzerinde ve bulunduğum ortamlarda aldığım son derece olumlu destek için herkese minnet duygularımı sunuyorum. Bu bayram vesilesiyle ifade etmek istiyorum ki, bundan sonraki seçim süresinde kullanacağım dil hiçbir zaman kavgacı bir dil olmayacaktır. Seçim konuşmalarımda ve her ortamda siyasi rakiplerim ya da beni kendisine rakip olarak görenlerle ilgili hiçbir şekilde özel hayatlar ile ilgili eksiklikleri üzerinden siyaset yapmayacağım. Kesinlikle hakaret içeren bir dil kullanmayacağım ve insanları rencide etmemeye özen göstereceğim. Tüm konuşmalarım doğru olmayan işlerin neler olduğu ve nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili olacak. Ben belediye başkanı olursam neler yapacağımı, hangi projeleri gerçekleştirmeye çalışacağımı anlatacağım. Her zaman Yalova menfaatlerini savunacağım. Yalova’yı zarara uğratan eylem ve girişimleri de anladığımda Yalova halkın bildirmeye devam edeceğim. Hem aday adaylığım süresinde hem de seçim süresince hiçbir şekilde insanları aldatacak şekilde ihtiyaçlarından istifade ederek yapamayacağım vaatlerde bulunmayacağım’ dedi.

   Binicioğlu, ‘Kimseden Yalova menfaatlerini ve kendimi ipotek altına alacak şekilde hiçbir şekilde seçim harcaması şeklinde bile olsa hiçbir maddi yardım almayacağım. Yalova’yla ilgili yapamayacağım vaatlerde kesinlikle bulunmayacağım. İnsanların saygı ve sevgisinin su istimal etmeyeceğim ve ettirmeyeceğim. Çok değerli kardeşlerim, hemşerilerim, bayram dolayısıyla da bundan önce bilerek ya da bilmeyerek hata yaptığım için, kırdığım, zarar verdiğim, rencide ettiğim tüm dostlarımdan, kardeşlerimden, büyüklerimden ve tüm Yalovalılardan sosyal medya üzerinden iletişimde bulunduğum arkadaşlarımdan özür diliyor, bağışlamalarını rica ediyorum. İnşallah yaptığım aynı hataları elimden geldiğince tekrarlamamak ümidiyle hepinizin bayramını kutlar, sevinçli, neşeli, mutlu bayram günleri geçirmenizi diliyorum”dedi.