10 Ocak 2020 tarihinde yapılan istihbarat çalışması neticesinde İstanbul İlinden bölgemize geleceği tespit edilen 34 RS 2030 plakalı Hyundai marka kapalı kasa minibüs ile göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi alındı. Müteakiben Osmangazi Köprüsü gişelerinde bahse konu araç durduruldu. Araç içerisinde 7 bayan, 14 erkek, 27 çocuk olmak üzere toplam 48 Afganistan uyruklu şahıs ile birlikte organizatör olarak 1 Türk vatandaşı yakalandı.

Araç içerisinde 1 adet zodiac bot ile muhtelif sayıda can yeleği ve benzin bidonu ele geçirildi. Yalova İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen düzensiz göçmenlerin, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Yalova İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi.

Olayla ilgili sürücü gözaltına alınırken, minibüsün içerisinde, Çanakkale'den Yunanistan adalarına geçmek için kullanacakları şişme bot, bota ait motor ve 48 tane can yeleği ele geçirildi.

Yakalanarak gözaltına alınan sürücünün ise İstanbul’daki organizatörlerle bağlantısı için geniş çaplı araştırma ve soruşturma devam etmekte.