Yalova Belediyespor Bisiklet Takımı’nın, Dünya Yol Şampiyonası'na gitmeyi hak kazandığını belirten Koçal, ‘Milli takımı oluşturan bu takımın Yalova Belediyespor'un mensubu olması bizi onurlandırıyor. İlk defa Türkiye'den dünya şampiyonasına katılma hakkı elde ediliyor bisiklet sporunda. Yalova Belediyespor'un milli bisikletçileri, İtalya'da 21-29 Eylül'de düzenlenecek Dünya Yol Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek’ dedi.

      İlk defa Türkiye'den dünya şampiyonasına katılma hakkı elde edildiğini vurgulayan Koçal, ‘Bisiklet sporunda 22 Eylül Pazar günü olacak yarış, 1 günlük bir yarış. Bu yarış İtalya'da olacak. Bunu Yalova halkının duyması lazım. Her zaman rastladığımız bir başarı değil bu. Ulusal çapta bazı spor branşlarında mesela masa tenisindeki gibi yakaladığımız başarılar var. Dünya şampiyonasında da başarılar diliyorum’ dedi.

        Bisiklet sporunu işlerinin arasında spor olarak yaptıklarını söyleyen Yalova Belediyespor Bisiklet Takımı Kaptanı Bahadır Düner, Rakiplerimize baktığımız zaman hepsi bu sporu iş olarak görüyor. Olimpiyatlarda başarı sağlanamamasının en büyük sebeplerinden bir tanesi budur. 2013 yılı başından beri Avrupa ve dünyanın belirli ülkelerinde elemeler yapıldı. ABD, Kanada, Avusturya, Avustralya, Belçika, Almanya, Fransa ve Slovenya gibi ülkelerde elemeler oldu. Biz de çağırıldığımız ve kendimize yakın ülkelerde elemelere katıldık. Bizim girdiğimiz yarış da Belçika, Fransa ve Slovenya'daydı. Slovenya'daki yarışa gidene kadar çok zorlu süreçlerden geçtik. Belçika'daki 156 kilometrelik yarışa gittiğimizde burada 30 dereceydi hava, orada ise 3 dereceydi ve yağmurluydu. Ancak her şeye rağmen Slovenya'daki dünya şampiyonası elemelerini geçtik. Yarış İtalya'da olacak. 156 kilometrelik yarışın yaklaşık 60 kilometresi Alpler'de geçecek’ dedi.