Kurulduğu günden itibaren çalışmalarına hız kesmeden devam eden ekibin yazarı ve yönetmeni Cihad Keskin, “Tiyatro derneğimizin kuruluşunu Mart ayında gerçekleştirdik fakat bu yalnızca ekibimizi resmileştirdiğimiz tarih olarak kayıtlardaki yerini aldı. Ekibimizde görev alan kişilerin yıllardır Yalova’da sanatla iç içe olduğunu bir defa daha belirtmek istiyorum. Kuruluşumuzdan bugüne dek hiçbir şekilde hız kesmeden, aksine vites arttırarak çok daha hızlı şekilde çalışıyoruz. Maksadımız, Yalova’nın isminin, kültür sanat anlamında daha çok dile gelmesine yardımcı olabilmek. Bunun için de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz.” Dedi.

     Kuruluşlarıyla birlikte, Cihad Keskin tarafından kaleme alınan çocuk oyununun hazırlıklarına başlayan Tiyatro BSG, şimdi de yeni bir oyunun hazırlığına başladı.

  Keskin, ‘Kaleme aldığım Çevreci Kızgın, isimli çocuk oyunuyla, çeşitli okullarda 1500’e yakın öğrenciye ulaşarak, çocuklarımızı çevre temizliği ve çevrenin korunması hakkında bilgilendirdik. Nisan ve Mayıs aylarını kapsayan bu sürecin sonunda da artık sahneye çıkarak seyircilerimizle buluşma vaktimizin geldiğini düşündük. Projeler henüz yeni başladı’dedi

       BSG’YE “HER YOL PARİS”

   Yeni oyunları, Her Yol Paris’in hazırlıklarında bitiş aşamasına geldiklerini de söyleyen Keskin, “Ekip olarak oldukça heyecanlıyız. 25 Haziran’da, uzun bir aradan sonra yeniden sahneye çıkacağız. Yalova’ya yeni yüzler kazandırma gayretimizi de böylelikle göstermiş olacağız. Zira oyunumuz içerisinde ilk sahne deneyimini yaşayacak isimler de mevcut. Bu anlamda, oyuncuların ne kadar heyecanlı olduğunu anlatabilecek kelime bulamıyorum. Yalnızca, sahneye çıkacağımız günü bekliyoruz. Oyuna olan yoğun talepten de çok memnunuz” dedi.

Tiyatro BSG, Cihad Keskin, Eyüp Akyol, Buğrahan Haydaroğlu, Feyza Nur Keskin, Ezgi Doğan, Neslihan Solak, Volkan Solak, Emre Solak, Tunç Tanrıverdi ve Kardelen Yılmaz’ın görev alacağı, Cihad Keskin tarafından yazılıp yönetilen “Her Yol Paris”le, 25 Haziran 2013 Salı akşamı saat 19.00’da Yalova Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde seyircilerle buluşacak.

     BSG İZMİR YOLCUSU

Tiyatro BSG oyuncuları, Her Yol Paris isimli oyunlarını sahneleyip Yalovalı tiyatroseverlerle buluştuktan sonra hiç zaman kaybetmeden aynı gece yola çıkarak İzmir’e gidecek.

3. Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nde Yalova’yı temsil edeceklerini belirten Cihad Keskin, “Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nde Tiyatro BSG olarak yer alacağımız için oldukça mutluyuz. Hele ki 25 Haziran’daki oyunumuzdan çıkar çıkmaz bavullarımızla birlikte otobüse binip İzmir’e gidecek olmamız ve orada Yalova’yı temsilen sahne alacağımız düşüncesi, bu mutluluğu ikiye katlıyor.  4 gün sürecek festival boyunca 7 köy ve 3 yerleşim merkezinde sahneye çıkacağız. Festivalde yer alacak 15 ekiple birlikte adımızda da yer aldığı gibi, bir sanatı geliştirme çabasında olacağız’dedi.

    27-28-29 ve 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 3. Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali’nde Tiyatro BSG’nin haricinde 14 tiyatro ekibi daha yer alırken, 20 panelist ve 15’ten fazla usta tiyatrocu da bulunacak.

    HER YOL PARİS’E YOĞUN İSTEK

   Keskin, ‘Tiyatro BSG, 25 Haziran’da sahneden iner inmez Urla’daki festival için yola çıkacak ve 1 Temmuz akşamı Yalova’da olacak. 25 Haziran’daki oyun için salonda yer kalmadı. Gelen yoğun talep sonrasında, aynı oyun 5 Temmuz Cuma akşamı aynı saatte yeniden sahneleyecek. Mart ayından 5 Temmuz’a kadarki süreye, yaklaşık olarak 30 oyun sığdırmış ve bir festivalde boy göstermiş olacağız. 5 Temmuz’daki oyunumuzun sonrasında da bir internet dizisi hazırlığına girişeceğiz. Açıkçası boş durmayı düşünmüyorum.

 Tiyatro BSG, 10 gün içerisinde, önce 25 Haziran’da Yalova’da sahne alacak, aynı günün gecesi Urla’ya gitmek için yola çıkacak, oradaki 4 günün sonunda Yalova’ya dönerek 5 Temmuz’da yeniden sahneye çıkarak yoğunluğunu sürdürecek’dedi.