15-18 Ağustos tarihleri arasında Dikili’de düzenlenen buluşmada Tiyatro BSG ile birlikte 21 ekip performans sergilerken, 18 atölye düzenlendi ve alanlarında uzman önemli kişiler tarafından çeşitli paneller düzenlenip söyleşiler yapıldı.

Tiyatro BSG oyuncuları, Cihad Keskin tarafından kaleme alınan sokak oyunlarıyla Dikili halkına ulaşmış olmasının yanı sıra Nimet Erdem, Yiğit Arı, Cenker Ekemen, Levent Öktem, Turgay Tanülkü gibi ustalardan çeşitli atölyeler alarak kendilerini geliştirme fırsatı buldu.

Buluşmanın son gecesinde Mahşer-i Cümbüş ekibiyle birlikte, Dikili Meydanı’ndaki açık hava sahnesinde bir doğaçlama performansa çıkan ekip oyunları seyircilerden büyük alkış aldı. Gecenin kapanışında teşekkür plaketi alan ekip tüm bunların yanında, Genç Yetenek Ödülü’nün de sahibi oldu. Tiyatro BSG’nin başarılı oyuncusu Kardelen Yılmaz, buluşmanın genç yeteneği seçilirken, ödülünü usta oyuncu Turgay Tanülkü’nün elinden aldı.

4 gün süren buluşmada hem sokak hem de sahne oyunlarıyla Yalova’yı başarıyla temsil eden ekip aynı zamanda buluşmayı anlatan bir belgesel kısa filmde de rol aldı.

Buluşma süresince her alanda aktif olduklarını dile getiren ekibin yazarı ve yönetmeni Cihad Keskin, “Tiyatronun durağan bir sanat olmadığını biliyoruz, bu sebeple durmadan çalışmamız gerektiğini de biliyoruz. Evet, çok yoğun ve çok yorucu bir program içerisindeyiz fakat her zaman daha iyisini hedeflediğimiz için bunu yaşamak zorundayız. Bu kadar kısa süreye onlarca oyun, bir festival, bir buluşma ve binlerce seyirci sığdırdık.” Dedi. Dikili’de geçirdikleri süre içerisinde, seyircilerden yoğun şekilde mesaj aldıklarını söyleyen Keskin,” Yalova’yı boşladığımızı söyleyen değerli seyircilerimize buradan yanıt vermek istiyorum. Biz, Yalova’da çok daha iyi şeyler yapabilmek için Yalova dışında tecrübe topluyoruz. Yalova’daki seyircilerimize yeniden ulaşacağımız oyunumuz Her Yol Paris-2 için de gün sayıyoruz.” dedi.

26 Ağustos akşamı saat 20.00’de Her Yol Paris-2 ile yeniden seyirci karşısına çıkacak olan ekip tüm tiyatro severleri beklediklerini de söyledi.