Geçtiğimiz hafta sonu bir canlı sosyal medya hesabından Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un yaptığı hizmetleri, ‘İHANET’ olarak değerlendirme cehaletinde bulunan Yalova Belediyesi’nin devrik Başkanı Vefalı Salman’ın ardından, bu defa da CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel’in basın açıklamasıyla dile getirdiği iddialarını değerlendirmeyi köşeme taşıyorum.   

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel’i yıllar öncesinden tanıyan bir gazeteciyim.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana Sn. Gürel’i tanırım. Mesleği gereği teknik donanıma sahip olan Sn. Gürel’in, en son 2014 Mahalli Seçimlerinde Yalova Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecinde, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan aday olduğunu yazabilen ender gazetecilerden de biriyim.

2014 yılında, bir önceki dönem Yalova Milletvekili ve 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin parti içi demokrasiden uzak tutumu yüzünden, Mehmet Gürel’in Cumhuriyet Halk Partisi’nden Yalova Belediye Başkan Adayı yapılmadığını da çok net bilenlerdenim.

Bilgi, donanım, hitap konusunda her zaman saygı gösterdiğim Mehmet Gürel’in Yalova Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı seçildikten sonraki, açıklamaları, duruş ve faaliyetleri bende hayal kırıklığı yarattı...

Gazetecilerin gözünün içine baka baka, Salman’ın suçsuz olduğunu söyledi...

Başkan Gürel, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı seçildikten yaklaşık 2 ay sonra yaptığı ilk basın toplantısında, Anayasanın 127. maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. maddesi gereğince, geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın daha Cumhuriyet Başsavcılığınca iddianamesi dahi hazırlanmamışken, suçsuz ilan etmesi oldu.

Ardından yaklaşık olarak 2 ay önce, CHP Mersin Milletvekili Mahir Başarır ve Yalova Belediyesi’nin devrik Başkanı Vefalı Salman ile parti il binasında yaptığı basın toplantısında, Yalova Belediyesi’nde yaşanan usulsüzlüklerden dolayı 22 Milyon TL’nin kayıp olduğu, Vefalı Salman’ın 1. Şüpheli sıfatıyla, ‘ZİMMET’ suçundan yargılandığı ortadayken, geçtiğimiz günlerde bir canlı TV programında Türk Askerine, ‘SATILMIŞ’ diyebilen sözde hukukçu Milletvekili Mahir Yarar’ı yanına alarak, Salman’ın suçsuz olduğu algısını Yalova ve Türkiye’ye duyurmaya çalışmalarını da üzülerek izledim. Sorduğum sorularla, yapmaya çalıştıkları ‘VEFA SALMAN SAÇSUZDUR’ algı operasyonlarını kucaklarında bıraktım.

Başkan Yardımcısı Sarıduman’a ağır ithamlar

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Başkanı Mehmet Gürel’in en son iddiası ise Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman’a yönelik iddiaları oldu.

Gürel açıklamasında, ‘Yalova Belediyesi'nde işçi sendikalarıyla, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman’ın bu görüşmeleri yönettiğini söylüyor. Ardından ise, “Tabi ki belediyede 3 ayrı yerden maaş alan Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman” iddiasında bulunuyor.

Hızını alamayan Gürel, ‘Zatı muhteremi ikna etmek gerekirse, Ahmet Bey'e de ek olarak 2 yerden daha maaş bağlayın da toplam 5 yerden maaş alsın, yetmiyordur şimdi ona 3 maaş...” şeklinde de öneride bulunuyor.

Bende soruyorum Sn. Gürel’e, bu iddiaların belgisini iletin, Manşet Gazetesi’nden Manşet yapalım.   

Sarıduman’dan iddialara anında yalanlama

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel’in iddialarına birkaç saat sonra yazılı olarak cevap;

‘’Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sendikanın işçilerin değil, kendi menfaatleri uğruna hareket etmesinden dolayı sonuca ulaştırılamadı’’ şeklinde beyanatta bulanan Sarıduman, ‘’6 Ağustos 2020’de başlayan TİS görüşmelerin ilk iki toplantısı tarafların katılımıyla gerçekleşti. Üçüncü toplantıda şirket temsilcilerinin hazır bulunmalarına rağmen, DİSK/GENEL İŞ Sendika Temsilcilerinin katılmaması nedeni ile görüşme gerçekleşmedi’’ diyor.

Sarıduman, ‘’Sendika yöneticilerinin amaçlarının üzüm yemek olmadığını, taslak metnindeki taleplerin, Yalova Belediyesi imkanları dahilinde karşılanabilecek nitelikte olmadığını’’ açıkça ifade ediyor.

Sarıduman, ‘’Yalova Belediyesi’nden 3 maaş aldığımı belgelesinler’’

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıduman, ‘’Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden dolayı maaş almıyorum. Sadece, Yalova Belediyesi Özel Kalem Maaşım var. Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla, çok cüzi miktarda olan Huzur Hakkı alıyorum. 3 yerden maaş almıyorum. Yalova Belediyesi’nden 3 maaş aldığımı belgelesinler’’ şeklinde iddialara tepki gösterdi. İftira olduğunu söyledi.