“AYAKKABI İMALATINI BIRAKTIM”

Ayakkabı imalatını, 2000 yılına kadar yaptığını ancak kalp rahatsızlığı nedeniyle, işlere yetişemediği için sadece ayakkabı tamiratı yaptığını belirten Altıparmak, “Kalp rahatsızlığım vardı. Birkaç kez kalp ameliyatı geçirdim. Hal böyleyken de, artık ayakkabı imalatını yapmam zorlaşacaktı. Bende bırakmak zorunda kaldım” dedi. Müşteri kitlesinin daha çok bayanlar olduğunu vurgulayan Altıparmak, “Ancak, 2002 senesinden bu yana işlerimiz tamamıyla durdu. Artık, işyerini devredebilmek için müşteri arıyoruz” dedi.

“BU DURUMU İÇİME SİNDİREMİYORUM”

Yalova’ya, birkaç sene önce bir Bakan geldiğini vurgulayan Altıparmak, “ Bakana, işlerin durduğunu söyledik. Bakanda, işlerin neden durduğunu gayet iyi biliyor tabi ki. Bakan, bana Çin mallarımı işlerinizi bu hale getirdi dedi. Evet, Çin malları işlerimizi durdurdu dedim. Neticede, şuan çok küçüldük ve hepten de gidiyoruz” dedi.

Ayakkabı tamiratı sanatının çok değerli bir sanat olduğunu vurgulayan Altıparmak, “Ancak maalesef bir değeri kalmadı. Artık, yetiştirecek çırak bulamıyoruz. Bizden sonra, bu işi yapacak başka bir kuşak gelmeyecek. Biz bu işin son temsilcileriyiz. Benim burada şikâyetim; bu meslek neden bitsin. Bu meslek, bize atalarımızdan kalan bir meslek. Ben bu durumu içime sindiremiyorum. Ben emekli olmasam burada bu işi yapamam” dedi.

Haber-Foto Selim Küçükbingöl