Halil İnalcık Kültür Merkezi Engeliz Kafe Konferans Salonunda düzenlenen söyleşi ve imza gününe; Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, Türkiye Değişim Partisi Yalova İl Başkanı Ersin Akyüz, Türkiye Değişim Partisi Yalova İl Başkan Yardımcısı Coşkun Ağır Yılmaz, Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Avukatı Hidayet Çabuk, Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı ve Türkiye Değişim Partisi Merkez İlçe Başkanı

Nurten Anıl, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Doğan ve Sevgi Kalyoncu, Türkiye Değişim Partisi Merkez İlçe Yöneticileri ayrıca İş insanları Hasan uysal ve Remzi Baykara ve konuklar katıldı.

Karahanoğlu, “Ne üzerine çalışsak sorusunun projesi”

Yazar Kübra Karahanoğlu, yaptığı söyleşide, Psikolojik Danışmanlık mesleğinde 20. Yılını doldurduğunu söyleyerek, Aslında 20 yılın sonunda güzel bir ürün olarak da evlat olarak da elimde bugün bu kitap. Bu kitabın bir hikayesi var aslında. Yıllar önce çalıştığım bir okulda bir grup öğrencim ile katıldığımız bir projede ‘ne üzerine çalışsak?’ sosyal açıdan diye düşünerek ön yargılar üzerine çalışalım diyerek çıkmış bir projedir.” Dedi.

Karahanoğlu, “Emeği çok olan insan var bunların çoğu öğrencilerim

Yazar Karahanoğlu, kitabın kapağının o dönemde lise öğrencisinin ve bu yıl Görsel Tasarım Bölümünden mezun olacak öğrencisinin çizimi olduğunu belirterek, “Bugün bu kitabın kapağına taşındı. Hani bu anlamda arka planda da çok katkısı çok emeği olan çok insan da var bunların çoğu öğrencilerim.” Şeklinde konuştu.

Karahanoğlu, “İletişimi sekteye uğratan temel faktör önyargılar”

Yazar Karahanoğlu, “İletişimci olduğum için özellikle iletişim alanında en büyük sıkıntılardan biri önyargılar, iletişimi sekteye uğratan temel faktörlerden biri olduğu için ne kadar çok insana önyargıların anlamını anlatabilirsem, iletişimlerinde ne kadar önyargısız olup da ona göre davranmaları gerektiği konusunda aydınlatabilirsem bu bana bu anlamda bir kazanç olarak geri dönecek diye düşünüyorum.” Şeklinde bilgi verdi.

Karahanoğlu, “İletişim bir zincir”

Yazar Kübra Karahanoğlu, “Bir de iletişim bir zincir bizler öğrettiklerimizi, söylediklerimizi çoğu zaman geri bildirim olarak almıyoruz. Bizim öğrettiğimiz bir şey yarın öbür gün bir başkası tarafından bir diğerine, bir diğerine zincirleme şeklinde aktarılabiliyor. Ama benim bundan hiçbir zaman haberim olmasa da aslında başarılı iletişim süreçlerinin gerçekleşmesine katkım olabiliyor.” Diyerek kitabın kendisi için önemli olduğunu vurguladı.

Karahanoğlu, “Okuyanların ve okuyacakların hayatına çok şey katacak”

Okuyanların ve bundan sonra okuyacakların hayatına çok şey katacağını uman Yazar Karahanoğlu, “Şimdiden herkese iyi okumalar olsun.” Dedi.

Yapılan söyleşinin ardından katılan misafirler “Ön Yargınız Son Yargınız Olmasın” adlı yeni kitabı satın alarak Yazar Kübra Karahanoğlu’na imzalattı.

Haber/Serhat Oruç