Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve şu an tutuklu olan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Anayasanın 127. maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmasıyla boşalan Yalova Belediye Başkanlığına en yakın iki isimler; Mustafa Tutuk ve Nusret Karaalioğlu olarak görülüyor. 06.03.2020 günü toplanacak olan Yalova Belediye Meclisi, yeni Yalova Belediye Başkanını seçecek.

Yalova Belediyesinde tutuklamalar oldu

Yalova Belediyesinde, Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu Reşat Ergin’in, 05.02.2020 tarihinden itibaren ortadan kaybolmasıyla başlayan ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerince yapılan incelemelerde, “Yalova Belediyesinde nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, irtikap, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, zimmet ve ilgili mevzuata göre suç oluşturan eylemler ve Belediye hesaplarında kanuna aykırı olarak yapılmış olan iş ve işlemlerle ilgili olarak, 26.02.2020 tarihi itibariyle, bu hesaptan Belediyeyle hiçbir alacak ilişkisi olmayan kişilere, 11.428.433,00 TL aktarım yapıldığının tespit edildiği, bu kapsamda Mali Hizmetlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç, Mali İşler Müdürü Şenay Reyhan Kaş, Mali Hizmetler Müdürlüğü personeli Reşat Elgin ve Belediye görevlisi Bahar Taşkömür’ün aralarında bulunduğu bazı kişiler, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığının 2020/1986 sayılı soruşturma dosyası kapsamında tutuklanmıştı.  

Salman, “İhaleye fesat karıştırmak ve zimmet” ile suçlandı

Mülkiye Müfettişlerince tespitler kapsamında, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman hakkında tevdi raporu düzenlenerek, 26.02.2020 tarihinde Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesiyle, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman hakkında “İhaleye fesat karıştırmak ve zimmet” suçlarından soruşturma başlatılmış ve Salman Yalova Belediye Başkanlığı görevinden alınmıştı.  

AK Parti’de temayül yapıldı

Yalova Belediye Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran Adalet ve Kalkınma Partisi, 02.03.2020 günü AK Parti Bölge Koordinatörü Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’nın katılımı ile AK Parti Yalova İl Başkanlığında temayül yapıldı.

Bölge Koordinatörü Yağcı; İl, Merkez İlçe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanları ile Yalova Belediye Başkanlığına isimleri geçenlerle tek tek görüştü.

Yalova Belediye Başkan Vekili 06.03.2020 Cuma günü açıklanacak.  

Mustafa Tutuk kimdir?

Mustafa Tutuk, 31/03/1973 Yalova doğumlu olan Mustafa Tutuk, Yalova Lisesi Mezunu. 2014 Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Tanıtım Medya Mezunu olan Tutuk, halen Siyasal Bilimler Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencisi.

Elif Kız Öğrenci Yurdunun kurucusu olan Mustafa Tutuk, 3 dönem AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2 dönem Yalova İl Yönetim Kurulunda Halkla İlişkiler ve Mali İşler Başkanlığı ve son olarak da 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinde, AK Parti Yalova Belediye Meclis 2. sırasından aday oldu ve Yalova Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.

Nusret Karaalioğlu kimdir?

Nusret Karaalioğlu, 16.07.1955 Trabzon doğumlu olan Karaalioğlu, Karaalioğlu Yapın İnşaat Çelik Konst. İmalat Tekst. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Yönetim Kurulu Başkanı. Bir dönem futbol oynadığı Yalovaspor’da, Haziran 2004 ile Temmuz 2007 yılları arasında Yalovaspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti Yalova 1. sıra meclis üyesi olarak seçildi. 12 Mayıs 2019 tarihinden itibaren Yeşil Körfez Su Birliği Başkanlığı görevini yürüten Karaalioğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın İçişleri Bakanlığınca 27 Şubat 2020 tarihinde görevden alınmasının ardından, geçici süreliğine Yalova Belediye Başkanlığına vekalet etmekte.

Selvet Duman kimdir?

Selvet Duman Bayburt doğumlu. İlk orta Lise Tahsilini Bayburt/İzmir ve Erzurum illerinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu. Yalova ilinde Serbest Avukat olarak çalışmakta.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde 2001-2003 yılları arası Bayburt ilinde kurucu Merkez İlçe başkanı olarak, 2003-2006 yılları arası Bayburt İl Başkanı olarak görev yaptı. 2006-2018 yılları arası İl Yönetim Kurulu Üyeliği (Bayburt-Yalova) görevlerinde bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova İl Başkanlığı'nda 2014-2018 yılları arasında 8 seçimde, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti.

31 Mart Yerel Yönetimler Seçiminde, AK Parti Belediye Meclis üyesi seçildi. Halen Yalova Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili. Türk Kızılay Yalova Şube Başkanı. Yalova Barosu Disiplin Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.