Bakaç’ın, Beatbox’la tanışması 2000 yılına dayanıyor, Bu müziğe, 2000 yılında hobi olarak başlayan Bakaç, ancak bu müziği çok sevdiği için, çok çalışarak Türkiye’de, Beatbox’ı en iyi yapanlar arasına girdi. Şuan Türkiye’de, Sercan Bakaç denilince, herkesin aklına Beatbox geliyor. Ulusal-Yerel, birçok TV programları ve Underground hip hop partilerinde sahne alan Bakaç, buralarda ismini tüm Türkiye’ye duyurdu. Yalova Yabancı Dil Ağırlık Lisesi’nden mezun olan Bakaç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde, İktisat Bölümünden mezun oldu. Beatbox, müziğiyle ilgili hedefleri olan Bakaç, bu müziğe ve hedeflerine dair düşünlerini Manşet gazetesine anlattı.

“MİCHAEL WİNSLOW KARAKTERİNDEN ETKİLENDİM”

Beatbox müziğini, Türkiye’de ilk yapanlar arasında olduğunu söyleyen Bakaç, “Beatbox müziğine 2000 yılında başladım, beni bu müziğe çeken ise, Polis Akademisi filmindeki Michael Winslow karakteri. Bu karakter sayesinde, ben Beatbox müziğine hobi olarak başladım. Daha sonra, kendimi geliştirerek, 2005’ten sonra Underground partilerine katıldım. 2008’de TV programlarında performans sergiledim. Yalova, İstanbul, Eskişehir, Edirne, Bursa, Bilecik, Ankara gibi şehirlerde, sahne alıp bu müziği insanlara tanıttım ve insanların yoğun ilgisiyle karşılaştım” dedi.

“SPONSOR BULAMIYORUM”

Birçok müzik türünü Beatbox’a uyarlayan Bakaç, Türk Sanat müziğini Türkiye’de ilk kez, Beatbox’a uyarlayanlardan birisi olduğunu ve insanların çok beğendiğini ifade ederek, “Bu müziği, Türkiye’de şuan birçok kişi yapıyor ancak önemli olan bu müziği nitelikli bir şekilde yapmak. Türkiye’de, Beatbox müziğini yapanların çoğu yabancı müzikleri taklit ediyor ancak benim tarzım çok farklı, ben Beatbox’ı, Türk Sanat müziğine uyarlayarak onlardan farklı olduğumu gösteriyorum” dedi. Şuan hiçbir yerde sahne almayan, Bakaç, Yalova’da sponsor bulamadıklarını ve kimsenin bu müziği icra eden insanlara, sponsor olmak istemediğini vurgulayarak, Yalova piyasasının çok sınırlı olduğunu söyledi.

“SİGARA VE ALKOL KULLANMIYORUM”

Sigara ve alkol alan insanların Beatbox yapmakta zorlandığını, kendisinin de sigara ve alkol kullanmadığını ifade eden Bakaç, “Sigara ve alkol kullanmadığım için, sahnede bir saate kadar kalabiliyorum. Ayrıca, ben bu müziği yapan insanlara örnek oluyorum ve sigara, alkol alıp ta, beni takip eden insanlara, kötü örnek olmak istemiyorum. Birçok gece kulübünde sahne almama rağmen, alkol kullanmadım ve bu davranışlarımdan dolayı birçok kesimden taktir topladım” dedi.

“BEN BU İŞİN KRALI DEĞİL KÖLESİYİM”

Beatbox müziğinin, şuan hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Bakaç, “Herkes popülasyon peşinde, herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyor. Bu yüzden bu müzik Türkiye’de ilerleyemiyor. Dünya’da ise, bu müziği en iyi yapanlar Fransızlar. Fransızlardan sonra Almanlar bu müziği çok iyi yapıyor. Çünkü Fransız ve almanlar gırtlaktan konuşuyorlar ve gırtlaklarından konuştukları için sesleri çok iyi çıkartıyorlar” dedi. İnternet üzerinden kendisine ‘Hadi kapışalım kim kimden daha iyi bu müziği yapıyor’ önerilerinin geldiğini söyleyen Bakaç, “Herkes kendisini benle kıyaslamaya çalışıyor. Ancak, ben bu meydan okumalara, ben bu işin kralı değil kölesiyim cevabını veriyorum” dedi.

“HER GÜN 2 SAAT ÇALIŞIYORUM”

Yurt dışında Türkiye’yi, temsil etmek isteyen Bakaç, bu yüzden her gün düzenli olarak çalıştığını ifade ederek, “Kulaklığımı takıp yürüyorum ve yürürken de 2 saat boyunca Beatbox çalışıyorum. Yolda adımlarıma göre ritim uyguluyorum, böylelikle kendimi geliştiriyorum” dedi. Bu müziğin doğuştan gelen bir yetenek olduğunu ancak, iyi bir çalışmayla bu yeteneğin geliştirilebileceğini söyleyen Bakaç, bu müziği 12 senedir yaptığı ve bu noktaya, çalışarak geldiğini söyledi.

“BEATBOX DERSİ VERİYORUM”

Kendisine ulaşan insanlara, Beatbox dersi verdiğini söyleyen Bakaç, “Ancak, ders verdiğim öğrencileri titizlikle seçiyorum. Ders vermeden önce, karşıdakini çok iyi analiz etmeye çalışıyorum. Bu müziğe, yardımcı olabilecek insanları bulmaya çalışıyorum. Şuanda, birkaç arkadaşa bu müziği bildiğim kadarıyla öğretmeye çalışıyorum” dedi.

İktisat Bölümünü bitiren Bakaç, okuduğu bölümle ilgili bir iş bularak çalışmak istediğini ifade ederek, hem kendi işini hem de, Beatbox müziğini yapmak isteğini söyleyerek sözlerine son verdi.

Haber-Foto Selim Küçükbingöl