Demirel,‘'15 Temmuz gecesi, Milletimize, Gazi Meclisimize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Devlet kurumlarımıza karşı başlatılan,  Milletin uçağıyla, tankıyla, helikopteriyle Milletimizi katleden, Cumhuriyet tarihimizin en alçak darbe teşebbüsü ile ilgili söz almış bulunmaktayım.

Bu vesileyle, darbe gecesi, ölümü göze alarak Yüce Meclisimize koşan, bombalar altında dahi Genel Kuruldan ayrılmayarak, fedakâr ve cesur bir Milletin Vekili olmanın gereğini yerine getiren, her şartta Milli İradeyi ayakta tutacağını ispat eden Gazi Meclisimizi saygıyla selamlıyorum.

 

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım,

 Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım“

diyerek, tankların sokaklarda yürüdüğünü duyar duymaz, yediden yetmişe, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla yaşlısıyla sokağa dökülen, ölümü göze alarak tankların önüne yatan, mermilere göğüs gererek, özgürlüğün bedelini kanlarıyla ödeyerek bu alçak teşebbüsü durduran, bir ferdi olmaktan onur duyduğum aziz ve asil Milletimi saygıyla ve minnetle selamlıyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

 Bu topraklarda, kendi milletinin üzerine tankla, uçakla, helikopterle saldıracak alçaklar asla yetişmez. FETÖ Terör örgütü bir proje ürünüdür ve belli amaçlarla üzerimize salınmıştır.  Bunların hepsi, uzun yıllar boyunca, sinsi bir planın parçası olarak özel olarak yetiştirilmiş, eğitilmiş, beyinleri iğfal edilmiş mankurtlardır. Gözleri olup görmeyen, kulakları olup işitmeyen, dilleri olup konuşmayan bu insanlara ne anlatsanız boştur. Asker kılığına girmiş bu caniler bu teröristler bu haşhaşiler  insan olmadığı gibi bunlar Müslüman da  olamaz.

 Mehmetçikler bizim evlatlarımızdır. Evlatlarımızı kandırıp sokağa dökmüş anne baba ve kardeşlerine kurşun sıktırmışlardır, bugüne kadar birçok darbe yapılmış hiçbiri bunların yaptığını yapmamıştır. Onun için bunlar canidir bunlar katildir. Katillerin yeri de cehennemdir. Buradan bu canilere bir şekilde sempati duyan vatandaşlarımıza da   seslenmek istiyorum artık görün ve dönün . Fethullah Gülen terör örgütünün başıdır, Türkiye’nin düşmanıdır sizinde düşmanınızdır.  Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, milletin ve devletin geleceğini tehdit eden tüm terör örgütlerine, tüm yapılara karşı amansız bir mücadele yürütmeye devam edeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın deyimleriyle ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkeleriyle ‘’bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız’’. Birliğini, beraberliğini, kardeşliğini güçlü tutan bir Türkiye’de huzurun, istikrarın, kalkınmanın önünde hiçbir engel olamaz. Geçmişte, millete rağmen milleti idare etme anlayışının bedelini, çok ağır şekilde ödedik.Artık kimsenin, hangi söylemle ve hangi amaçla olursa olsun, milletimize bedel ödetmeye hakkı yoktur”

Paralel ihanet çetesinin başarısız darbe girişiminin bu olumlu tabloyu bozmasına kesinlikle izin vermeyelim. Bölgesindeki ve tüm dünyadaki mağdurların ve mazlumların ümidi olan Türkiye’nin dimdik ayakta durması, bununla kalmayıp sürekli güçlenmesi, 79 milyon vatandaşımızla birlikte, yüzlerce milyon insanın beklentisidir.Bu kardeşlerimizi boynu bükük, kalbi kırık bırakamayız. Ellerini ovuşturarak Türkiye’nin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini, pes etmesini bekleyenleri bugüne kadar sevindirmedik, yarın da sevindirmeyeceğiz. Bu darbe girişiminin önlenmesinde başta Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımıza gurubumuza muhalefet partilerinin Genel Başkan ve guruplarına cefakar Polislerimize Vatansever Ordu mensuplarımıza ve en büyük pay sahibi Yüce Milletimize teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyorum.Yine bugün Yalova’mızın 95’inci kurtuluş yıldönümü bu vesileyle Yalova’nın kurtuluş gününü kutluyor bu darbe girişiminin başından itibaren Yalova meydanında her gece sabahlara kadar demokrasiye istiklal ve istikbaline sahip çıkan bütün Yalova halkına bu Gazi Meclisin kürsüsünden selam ve saygılarımı gönderiyorum.

15 Temmuz akşamı Aziz Milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyor; Bu hain terör saldırısında şehit düşen güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet  yaralılarımıza acil şifalar diliyor, Genel kurulu saygıyla selamlıyorum,''dedi.