Vatandaşlardan gelen şikayetler sonrası inceleme başlatan Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yakaladığı çok sayıda köpeğin üzerindeki çipleri kontrol etti. Yapılan kontrollerde köpeklerin Bursa Yıldırım Belediyesi’ne ait olduğu anlaşıldı.

  Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler sonrasında yapılan incelemelerde Bursa Yıldırım Belediyesi’nin birçok sokak hayvanını Yalova Belediyesi sınırlarına ve köylerine bıraktığını fark ettik. Müdürlüğümüz, bu hayvanların kulak küpelerinden ve tanıma çiplerinden Bursa Yıldırım Belediyesi’ne ait olduğunu tespit etmiş olup, ‘Hayvanları Koruma Yasası’nı ihlal eden Bursa Yıldırım Belediyesi ile iletişime geçmiş ve olumlu bir sonuç alamamıştır.

  Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, bizzat konuya ilgili olarak gerekli mercilere yaptığı başvurular sonucunda yasal işlem sürecini başlatmış bulunup, durumun en kısa zamanda Yıldırım Belediyesi’nin kendi sınırları içinde topladığı ve rehabilite ettiği sokak hayvanlarının sorumluğunu almaya hem yasal hem de sözlü olarak davet etmiştir” dedi.