Becan sözlerine; “Büyük özlemle andığımız Atatürk bütün dünyanın hayranlık duyduğu, yaşadığı çağa damga vuran, örnek bir komutan ve devlet adamıydı.” diyerek başladı.

Açıklamasının devamında; “Bağımsızlık karakteri, milletine ve ülkesine olan sevgisi, milli egemenlik ve demokrasi anlayışı, çağdaş uygarlık hedefleriyle yalnızca bizlerin değil, tüm dünyanın hayranlığını kazanan, cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 81. yıldönümünde bir kez daha özlem ve rahmetle anıyoruz.

Onun önderliğindeki milletimiz dünyada emsali olmayan bir başarı öyküsüne imza atmıştır. Atatürk'ün giriştiği derin ve geniş inkılaplar ile milletimizin kendisine olan güveni tüm dünyada hayranlık uyandırmıştır.

Çok büyük mücadelelerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti için onun çizdiği yol, gösterdiği hedef; çağdaş medeniyet yarışının zirvesidir. Ekonomimizin güçlenmesidir. Büyük Atatürk 'Tek bir şeye ihtiyacımız var, o da çalışmak. Refah ve saadet ancak çalışkan insanların hakkıdır' diyerek bizlere esasında başarının asıl reçetesini de yazmıştır.

Üzerimize düşen çok önemli bir görev var; daha çok üretmek, daha çok istihdam sağlamak ve ekonomimizi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi haline getirmek. Bu bilinçle, var gücümüzle çalıştığımızdan ve çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımızı bir kez daha vurguluyor, Büyük Atatürk'ün yüksek hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz." dedi.