Ülke genelinden geniş katılımın olacağı  BBP Genel İstişare Toplantısı’na, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeleri, Genel Başkan Yardımcıları, İl Başkanları, Sivas Büyükşehir Belediye Başkanı,diğer ilçe ve belde belediye başkanları ile belediye meclis üyelerinin katılacak. 2 Şubat cumartesi günü, saat 10.00’da başlayacak olan program, Koruköy’de bulunan, Yalova Harbiş Bloklarında gerçekleşecek.

  Programda, önce terör ve dış politika hakkında görüşme yapacaklarını söyleyen Büyük Birlik Partisi Genel Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Fikret Kır; “Birinci konumuz terör ve dış politika olacak. Çünkü şu anda Türkiye gündeminde uzun süredir devam eden bir konu var. Oda terör ve dış politika konularıdır. Önce, bu iki konu hakkında görüşme yapacağız. Sonra, 2014 yılı içerisinde yapılacak olan yerel seçimler ve hükümet tarafından, büyükşehir belediyeleri ile ilgili yeni kanunlarla ilgili görüş alışverişin de bulunacağız” şeklinde konuştu.

  3 Şubat 2013’de ise, ülke gündeminin temel sorunları, ekonomi ve seçim sistemiyle ilgili konular hakkında görüşmeler yapılacak.

  Kır, Yalova’da yapılacak olan toplantının amacı hakkında şunları söyledi; “Büyük Birlik Partisi iç tüzüğünün 22. maddesi gereği, belirli sürelerde, Genel İstişare Kurul toplantısı yapıyoruz. Merkez Karar Yürütme Kurul toplantılarından daha geniş kapsamlı oluyor.

 Bütün Merkez Karar Kurulu Üyelerinin, il başkanlarının, ilçe başkanlarının yani Türkiye’de ki tüm Büyük Birlik Partisi yöneticilerinin katıldığı, genel bir istişare toplantısı oluyor.

  Bundan bir önceki Genel İstişare Kurul Toplantısı, 3 yıl önce Antalya’da yapılmıştı. Şimdide Yalova’da yapılacak. Bizim 3- 4 yılda bir, hem Türkiye gündemini yeniden tarttığımız, hem de tüm bölgelerle olan arkadaşlarımızla bir araya getirip, fikir alış verişinde bulunduğumuz bir toplantı olacak.

 “Yalova genel anlamda Türkiye’nin üç büyük şehri ortasında bulunan küçük bir şehir. Bu yüzden hep es geçiliyor. Arada kalan ve pek fazla ön planda olmayan bir şehir. Çok fazla gündeme gelmiyor. Çünkü çevremizde Türkiye’nin üç büyük şehri var. Ekonominin, kültürün, siyasetin, ticaretin döndüğü İstanbul, Bursa, İzmit. Kötü bir noktadayız. Biz istedik ki, Yalova’mızın da değerli olduğunu ve dışarıya tanıtmak amacıyla Türkiye gündeminde yer alması için bu toplantı Yalova’da yapılsın dedik.

   Yalova’da gerçekleşecek olan BBP Genel İstişare toplantısına daha önceden karar verildi. 3-4 yıl öncesinden bir sonraki genel kurul toplantımız nerede olsun diye öneride bulunmuştum. Yalova’da yapalım diyenler sağ olsunlar, Genel başkan ve diğer arkadaşlarda bizi kırmadılar Yalova’da yapmayı uygun gördüler.” Dedi.

“Biz siyaseti, Muhsin Yazıcıoğlun’dan böyle öğrendik”

  Siyaseti belirli ilkeler ışığında yaptıklarını, gündeme göre kendilerini değiştirmediklerini söyleyen Kır, “Rüzgara göre yön değiştiren bir parti değiliz. Ne olursa olsun, çizgilerimizden hiçbir zaman sapmadık, sapmayacağız. Çünkü, biz partimizin kurucusu Şehit Genel Başkanımız, Muhsin Yazıcıoğlun’dan böyle öğrendik siyaseti” şeklinde ifade etti.

  Toplantının, ülkemiz ve tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını dileyen Kır, hem basın mensuplarını, hem de tüm Yalova halkını toplantıya beklediklerini dile getirdi. Haber-Fotoğraf: Melike İpek