Ekiplerin Yalova’ya gelişi, 30 Haziran Pazar Günü’ne kadar tamamlanacak. 01- 07 Temmuz 2013 tarihleri arasında TUFAG Uluslar arası Halk Dansları Festivali ile Balkan Müzik Festivali gerçekleştirilecek. Ramazan ayı etkinlikleri sonrası, 19-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında da Yalova Kuzey Kafkas Derneği’nin Uluslar arası Kafkas Festivali yapılacak.

TUFAG, Festival Hazırlıklarını Tamamladı

    Yaz festivalleri kapsamında;  28. TUFAG Uluslar arası Halk Dansları Festivali, 01 Temmuz 2013 Pazartesi Günü saat 19:00’da yapılacak kortej ile başlayacak. Bu yıl gelen ekipler, Yalova Belediyesi Barış MançoAnfi Tiyatro’daki gösterilerin yanı sıra; Paşakent, TOKİ, GOP mahalleleri ile Yalova’nın sahil bölümündeki mini anfi, Osmanlı Park’ta gösterilerde bulunacak.  Ekipler ayrıca; Subaşı ve Termal’de de gösteriler yapacak. 4 Temmuz Perşembe Günü saat 21:00’da muhteşem gösteriyle TUFAG Özel Gecesi Anfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek. 6 Temmuz Cumartesi Günü saat 21:00’da da Uluslar arası Altın Karanfil Halk Oyunları ve Kostüm Yarışması yapılacak.

TUFAG FESTİVALİ’NE 9 EKİP GELİYOR

TUFAG Halk Oyunları Festivali’ne 9 ülkeden halk oyunları ekibi iştirak edecek. Gelen ülkeler, Yalova’nın çeşitli yerlerinde gösterilerde bulunacak. Festivale katılacak ülkeler: Bulgaristan, Gürcistan, Polonya, Ukrayna, Slovakya, Sırbistan, Azerbaycan, KKTC ve Çin.

BAL-GÖÇ’TEN MÜZİK FESTİVALİ

Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen yaz festivalleri kapsamında, Yalova Balkan Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ) tarafından organize edilen 14. Uluslar arası Balkan Müzik Festivali, Altın Çınar Müzik Festivali adı altında 5 Temmuz Cuma Gecesi yapılacak. Balkanlardan gelen misafir müzik grupları, 01-04 Temmuz tarihleri arasında çeşitli mahallelerde de sahne alacak. 14. Uluslar arası Balkan Müzik Festivali’ne; Bulgaristan Smolyan ve Burgaz, Romanya Mecidiye, Yunanistan Komotini ve Makedonya Ohrid illerinden gelen gruplar iştirak edecek.

KARDEŞ ŞEHİRLER YALOVA’DA BULUŞUYOR

Yalova Belediyesi, yaz festivallerine kardeş şehirleri de davet etti. Kardeş şehirlerdeki üst düzey belediye temsilcileri, 30 Haziran- 07 Temmuz tarihleri arasında yapılacak festivale heyetler olarak katılacak ve ikili görüşmelerde bulunacak. Festivale heyetler olarak iştirak edecek kardeş şehirlerimiz şunlar: Bulgaristan (Smolyan), Yunanistan (Komotini), Makedonya (Ohrid), Bosna- Hersek (Travnik), Romanya (Mecidiye), Karadağ (Budva), Ukrayna- Kırım (Belegorsk), Gürcistan (Batum), Güney Kore (Swon), Çin (Panjin) ve Almanya (BadGodesberg).