Ak Parti Çınarcık İlçe binasında gerçekleşen adaylık açıklama programına, Çınarcık AK Parti İlçe Başkanı Muhammer Soyer, Çınarcık AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Halil İbrahim Büyükgümüş, Çınarcık AK Parti İlçe teşkilatı ve Halil İbrahim Büyükgümüş’e destek veren bir çok vatandaş katılım sağladı.

   ‘Çınarçık için yeni beyaz sayfa açmanın sevincini yaşıyoruz’

     Çınarçık AK Parti Belediye Başkan Aday adaylığını açıklayan Halil İbrahim Büyükgümüş, ‘Sayın ilçe başkanım, sayın ilçe yöneticilerimiz, idrak edeceğimiz adaylık başvurusu inşallah Çınarçık ilçesi için hayırlı olur. Çınarcık’ımıza duyduğumuz sevgiyle çıktığımız yolun, bugün sizlerle birlikte önemli bir adımında beraberiz. Çınarçık için yeni beyaz sayfa açmanın sevincini yaşıyoruz’ dedi.

‘Çınarcık bir milat noktasında’

     30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşecek seçimlerin Çınarcık için bir milat noktasında olduğunu ifade eden Büyükgümüş, ‘30 Mart seçimleri birçok açıdan siyasetimiz için büyük önem arz etmektedir. 2010 yılında yapılan referandumla birlikte eski Türkiye’nin vesayetçi, halka üstten bakan anlayışının sarsıldığını gördük ve milletimizin yeni Türkiye’yi inşa sorumluluğunu partimize yüklediğini gördük. Bu değişimin en önemli adımı Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesidir. İşte bu yerel seçimler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden birkaç ay önce gerçekleşecektir. Bu sebeple AK Parti olarak en güçlü şekilde bu seçimlere hazırlanmak bizler için büyük öneme sahiptir. Altını çizmek istiyorum; bu seçimlerde Türkiye’nin en küçük ilçesinde bir beldeyi bile kaybetmeye tahammülümüz yok. Hem Sayın Başbakanımızın ifade ettiği vizyon hem de tarihin omuzlarımıza yüklediği sorumluluk bunu gerektirmektedir. Kaldı ki, Marmara’nın incisi, maviyle yeşilin buluştuğu ülkemizin en değerli bir kenti olan Çınarcık’ımızdan söz ettiğimizde bizim sorumluluğumuz bir kat daha büyüktür. Buradan açık bir şekilde söylüyorum ki adaylığımızın temelini bu gerçek oluşturmaktadır’ dedi.

‘’Daha Mutlu Çınarcık’’ vizyonuyla çalışacağız’

         30 Mart’ın ardından göreve başladığında ‘’Daha Mutlu Çınarcık’’ vizyonuyla çalışacağını belirten Büyükgümüş, ‘Aday adaylığı sürecinde ve partimizin onayının ardından adaylık dönemimizde ve inşallah 30 Mart’ın ardından göreve başladığımızda ‘’Daha Mutlu Çınarcık’’ vizyonuyla çalışacağız. Bugün ekonomik ve sosyal problemlerin temelinde Çınarcıklıların en temel sorunu mutlu ve huzurlu bir Çınarcık’tır. Şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına söylüyorum ki insanımızın mutluluğu ve huzuru bizler için her zaman birinci gündem maddesi olacaktır. Elbette önümüzdeki haftalarda düzenleyeceğimiz tematik toplantılarda iş hayatından, turizm, sağlık ve eğitime kadar Çınarcık’la ilgili düşüncelerimizi halkımızla paylaşacağız. Fakat bugün burada adaylığımızla ilgili önemli birkaç hususun altını çizmek istiyorum.

İlk olarak, ‘‘Daha Mutlu Çınarcık’’ hedefimizin temelinde kardeşlik ve dayanışma yer alıyor. Biz ancak bir oldukça; biz ancak aramızdaki muhabbeti daim kıldıkça Çınarcık’ın bütün sorunlarını aşarız. İnşallah 30 Mart seçimleri Çınarcık’ta küslüklerin bittiği; dargınlıkların geride bırakıldığı yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri’nin dediği gibi ‘’bir olalım, iri olalım, diri olalım’’. Ancak böylece sorunlarımızı kalıcı bir şekilde aşabiliriz’ dedi.

 

‘‘Daha Mutlu Bir Çınarcık’’ı inşa edebiliriz’

 

          Büyükgümüş, ‘Açık şekilde bir hususun altını çizmek istiyorum. Yunus Emre’nin dediği gibi ‘’Ben gelmedim dava için, benim işim sevgi için/Dost’un evi gönüllerdir, gönüller yapmağa geldim’’. Öyle inanıyoruz ki, aday adaylığı sürecimiz partimiz içinde gönüller yapmak; adaylık sürecimiz ise tüm Çınarcık’ta gönüller yapmak için bir imkan olacaktır. Hepimiz ancak gönüllerimizi bu işe koyduğumuzda ‘‘Daha Mutlu Bir Çınarcık’’ı inşa edebiliriz.

Gerek şahsım gerek de, ekibim size kendimizi anlatacak değiliz. Hepimiz çocukluktan, aynı midye için denize daldığımız günlerden, bugün tüm Türkiye’yi ve bölgemizi bir büyük ağaç olarak kuşatan partimizin saksıda bir çınar olduğu günlerden bu yana tanışıyoruz. Dolayısıyla sizler bilirsiniz ki;

Halil İbrahim Büyükgümüş ve arkadaşları hiçbir zaman ve zeminde hizipçi olmamıştır; olmayacaktır da. Partimiz adaylığımızı ilan ettiğinde ve milletimiz sorumluluğu bizlere verdiğinde hizmet bayrağını devraldığımız arkadaşlarımızdan daha ilerilere taşıyacağız. Çınarcık’ta taş üstüne taş koyan herkes ideoloji, yaşam tarzı ve etnik köken ayırt etmek sizin başımızın üstündedir. Partimizin tamamı, halkımızın tümü ‘’Daha Mutlu Çınarcık’’için gönüldaşlarımızdır’ dedi.

‘Çınarcık’ımızı geliştirmenin peşinde olacağız’

           Büyükgümüş, ‘Herkes şunu iyi bilir ki bizler hiçbir zaman kendi çıkarımız, gündelik menfaatimiz için siyaset yapmadık. Yalnız Allah’ın rızası; halkımızın duası ve rızası bizlerin siyasetteki gayesi oldu. Ankara’dan Yalova’ya ve Çınarcık’a kadar her düzeyde büyüklerimizin onayıyla, tasvibiyle aday adaylığımızı ilan ediyoruz.  Aday adaylığı müracaatımız vesilesiyle üzerinde durmak istediğim bir diğer önemli husus ise şudur; hem aday adaylığı sürecinde hem de önce partimizin sonra da halkımızın tasvibiyle iş başına geldiğimizde yönetim anlayışımızın temel nitelikleri hakkında görüşlerimizi de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Partimizin 4. Olağan Büyük Kongresi’nde ilan edilen 2023 Siyaset Vizyonu Belgesi önümüzdeki dönemde çalışmalarımızın esasını teşkil etmelidir. Bu belgede yerel yönetimler için partimiz üç önemli ilkeyi ön plana çıkarmaktadır.

Bugüne kadar olduğu gibi tüm çalışmalarımızda insan odaklı bir anlayışla çalışacağız. Yapacağımız çalışmalarda her zaman toplumsal rızayı arayacağız. Asla kalp kırmadan bunun da ötesinde nasıl daha bir kalp kazanırız derdiyle Çınarcık’ımızı geliştirmenin peşinde olacağız. Bir kent içinde yaşayanlarla birlikte kent olma özelliği gösterir. Ne pahasına olursa olsun gelişeceğiz anlayışı içinde asla olmayacağız. Çınarcıklıların odağında ve rızasının içinde olduğu bir anlayışla hareket edeceğiz. Bu anlamda yönetim anlayışımız asla dışlayıcı, tepeden bakan bir üslupta olmayacaktır. Mümkün olduğu ölçüde tüm Çınarcıklıların içinde yer alacağı bir katılımcı yönetim modeliyle hareket edeceğiz. Dolayısıyla her süreçte halkımızın denetimine açık şeffaf mali ve idari yönetim anlayışımız olacaktır. Şeffaflığın herhangi bir surette oluşabilecek suistimallerin önüne geçeceği inancındayız. Dolayısıyla çalışmalarımızı hep birlikte etkin ve verimli şekilde yürütmek için uygun ortamları hazırlamış olacağız. Başta kent konseyleri olmak üzere her düzeyde yönetimin halka doğrudan hesap vereceği ve doğrudan yönetimine katkı sunacağı her türlü araçtan azami ölçüde faydalanacağız’ dedi.

‘Çınarcık halkını beraber yürümeye davet ediyorum’

        Büyükgümüş, ‘30 Mart 2014 seçimleri öncesinde Çınarcık’ımız ve partimiz için önemli bir adımı attığımız bu özel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Başı hayır oldu sonunun da hayır olması için hep birlikte; partimizin tüm mensuplarını ve bütün Çınarcık halkını beraber yürümeye davet ediyorum’ dedi.

       AK Parti Çınarcık İlçe Başkanı Muhammer Soyer ise Halil İbrahim Büyükgümüş’e , AK Parti Çınarcık Belediye Başkan Aday Adaylığı’nın hayırlı olmasını diledi.

Haber Foto: Gamze Yüksel