Çalışkan, “Mokamp’ı da satacak ama kamuoyunun baskısından korkuyor!”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın, merkezi iktidarla yarıştığını belirten Başkan Çalışkan, “Merkezi iktidar Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını sata sata bitiremedi. Çiftlikköy Belediye Başkanı, belediyenin 30 parsel arsasını daha satılığa çıkardı.

CHP Belediye Meclis gurubu olarak bu satışa hayır dememize rağmen, maalesef engel olamadık. Belediye Başkanı daha önce de belediyenin 70 parsel arsasını satmıştı. Belediyenin elinde 3-5 parsel yer kaldı. Yani sata sata bitirmek üzere.

Onları da görev süresi içerisinde bitirmeye kararlı. Belediye binasını da satılığa çıkarırsa şaşmayın! Belediyenin ve Çiftlikköy’ün simgesi olan Mokamp’ı da satacak ama kamuoyunun baskısından korkuyor!’’

“Yandaşların ve kendi zevki sefan için kullanacaksın”

Kasım Ayı belediye meclis toplantısında, Siteler Mahallesinde Saklı Bahçe diye tabir edilen yerin, belediye şirketi olan Zirve Kent’e kiralanmasına karar verildi.

Mecliste bu hukuksuz ve şeffaf olmayan karara engel olamadık.

Bir de Meclis’te alaylı bir tavırla Meclis üyelerimize ‘neden hayır diyorsunuz’ diye dalga geçer gibi soru sordular. Neden ‘hayır’ diyoruz biliyor musunuz başkan?

Kira bedelini ve ihaleyi şeffaf yapmadığın için. Saklı Bahçe’yi de, Engelsiz Kafe ve Bayraktepe’deki kafe gibi yandaşların ve kendi zevki sefan için kullanacaksın!’’

Çalışkan “Bu yaptıklarınızın hesabını tek tek vereceksiniz!”

‘’Belediyedeki usulsüz uygulamalarınızla ilgili mahkemeye müracaat edeli 1,5 sene olmasına rağmen, İçişleri Bakanlığı hakkınızda hala soruşturma izini vermedi. Ama aynı durumda, CHP belediyeleri olsaydı başkan şimdiye çoktan görevden almıştı.

Ama az kaldı!

Çok yakında bu iktidar değişecek, bu yaptıklarınızın hesabını tek tek vereceksiniz!

Belediye Başkanı olduğunuzda, belediyenin kasasında 4.000.000 TL nakit para vardı.

Şimdi ise zamanında 16.000.000 TL’ye yapılması gereken ve fahiş fiyata yaptırılan su alt yapısından başka kayda değer hiçbir yatırım olmamasına rağmen, belediyenin 150.000.000 TL’ye yakın borcu var. Son satış kararı alınan arsalarla birlikte belediyenin 100 parsel arsasını sattınız. Belediyenin kasası tam takır. Yakında belediyede çalışanların maaşını dahi ödeyemeyeceksiniz” eleştirisinde bulundu.