Konferansa, Yalova Üniversite Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova SGK İl Müdürü Ali Gencer, Yalova üniversitesinde, Yrd. Doç. Dr. Orhan Koçak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın ve öğrenciler katıldı.
      Çalışma hayatımızda büyük önem taşıyan, yeni 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’yla ilgili olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunuyla ilgili genel bir değerlendirme yaparak katılımcılara bilgi verdi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın, ‘Bu kanunun amacı, işçi ve işveren sendikaları ile konfederasyonların kuruluşu, yönetimi, işleyişi, denetlenmesi, çalışma ve örgütlenmesine ilişkin usul ve esaslar ile işçilerin ve işverenlerin karşılıklı olarak ekonomik ve sosyal durumları ile çalışma şartlarını belirlemek üzere toplu iş sözleşmesi yapmalarına, uyuşmazlıkları barışçı yollarla çözümlemelerine, grev ve lokavta başvurmalarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir’ dedi.
Haber Foto: Gamze Yüksel