Öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde; müziğin, hareketin ve ritmin dünyasında oldukça verimli bir eğitim gerçekleştirildi. Öğretmenlerin sınıflarında farklı etkinlikler tasarlayabilecekleri uygulamalar yaparak yaşayarak öğretildi.

Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Duygu Kahraman, öğretmenlerin gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla her ay alanında başarılı eğitimcileri öğretmenleri buluşturmaya devam edeceklerini, kasım ayı içerisinde üyelerden gelen yoğun istek üzerine Etkili Müzik Eğitmeni Can Kahramansoy ile 2.etkinliklerini düzenleyeceklerini belirtti. Kahraman; “Ocak ayında, Prof. Dr. Tolga Erdoğan hocamızın eğitiminde bir araya gelecek öğretmenlerimiz. Buradan onun müjdesini de verelim. Bizim bir eğitim sendikası olarak en öncelikli amacımız öğretmenlerimizin mesleklerine katkıda bulunmak.” dedi.

Eğitim Bir-sen Yalova Şube Başkanı Uğur Hakan Tan, “Müzik eğitimi okul öncesi dönemden itibaren gerek ailelerin gerekse eğitim kurumlarının üzerinde titizlikle durdukları bir konudur. Bunun nedeni günümüzde sağlıklı bir müzik eğitiminin, çocuklar üzerindeki sosyal ve psikolojik olumlu etkileri ve donanımlı bir birey olma yolunda ki katkısının bilimsel araştırmalarla pek çok defa kanıtlanmış olmasıdır. Bizlerde bir eğitim sendikası olarak üyelerimizin gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Üyelerimizin gelişimini sağlarken aynı zamanda Yalova’mızın eğitimine katkı sunuyoruz. Yalova’da kadın komisyonumuzun çalışmaları diğer kurumlara da örneklik teşkil etmemektedir. Buradan komisyon üyelerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Eğitimlerimizde mekanlârını bize açan ve eğitimcilerimize konforlu bir ortam sunan Yıldızlar kreşine de ev sahipliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Belge töreninin ardından hatıra fotoğrafları çekilerek etkinlik sona erdi.