Çanakkale Zaferi ve Şehitler anısına, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda 10.30’da program gerçekleşti. Törende Valilik makamı başta olmak üzere Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi tarafından çelenklerin, Atatürk Anıtı’na sunulması ile program gün boyu devam etti.

  Öğretmen Albay Hayrullah Şahin, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Ürkmez’in konuşmalarının ardından polis memuru İbrahim Uğurcu bir şehidin son mektubunu okudu.

   Yalova Şehitliği ziyareti gerçekleşti. Kurum ve kuruluş müdürlerinin hazır bulunduğu ziyarette, askeri manga saygı atışı sonrasında Vali Muammer Erol, şehitlik anı defterini imzaladı.  İl Müftüsü tarafından dua okunması esnasında hüzünlü dakikalar yaşandı.

  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanlığı ziyareti gerçekleşti. Vali Muammer Erol, İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık, AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ziyaret eden isimler arasındaydı.

  Şehit aileleri ve gazilere Uygulama Oteli’nde düzenlenen yemek programında Yalova Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. Vali Muammer Erol, yaralarını göğüslerinde madalya olarak, onur olarak taşıyan gazilerle ve şehit yakınlarıyla sohbet etti.

  İl Milli eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Bir Destandır Çanakkale’ Oratoryosu sahnelendi. 1.Betül Eş, 2. Meryem Rana Canpolat, Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 3. Fatmagül Naime Yiğit Özel Doğa Anadolu Lisesi öğrencileri ödüllerini aldı. 1. Betül Eş’e Vali Muammer Erol ödülünü takdim etti. 2. olan Meryem Rana Canpolat’a CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel ödülünü takdim etti.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter