İlk olarak, 31 Mart 2019 Mahalli Seçimlerinde Subaşı Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili Turan Canbay makamında ziyaret edildi.

Canbay’a yeni görevlerinde başarılar dileyen yayınlarımızın imtiyaz sahibi ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat, Başkan Canbay’dan Subaşı Beldesi’nin sorunları ve 6 ayda yapılan hizmetler hakkında bilgiler aldı.

Kararlı, inançlı ve özverili olduğu her halinde görülen Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay’a objektif haberciliği ilke edindiklerini söyleyen Polat; “Subaşı Beldesinde haber değeri taşıyan her bilgiyi yayınlarımızda adil bir şekilde, dün olduğu gibi bundan sonra da yer vereceğiz. Subaşı Belde Halkı'nın sorunlarını kendi sorunu gibi gören anlayışından dolayı ve iletişim konusunda Yalova’da kendisini ispatlamış bir medya mensubu ile çalıştıkları için, Canbay’ı tebrik ediyorum” dedi.

Kaymakam Bilgin’e, mesleğin zorlukları anlatıldı

MEL-AY Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Polat, Çınarcık Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emine Ballı, Yalova Manşet Gazetesi Muhabiri Samet Berat Bicup’un ikinci ziyaretleri Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin’e oldu.

Çiftlikköy Kaymakamlığı görevine geçtiğimiz günlerde atanan Bilgin’e ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunuldu. 

Çiftlikköy Kaymakamı Ömer Bilgin’e şirket bünyesinde yayınlanan gazeteler ve haber siteleri hakkında bilgiler veren Polat; “Yalova’da iki ilçe gazetesi; Çiftlikköy ve Çınarcık Gazetelerini yıllarca yayınlama başarısı göstermekteyiz. Kendi gelir kaynaklarıyla bu yayınları kamu yararı gözeterek, halkla buluşturmak oldukça maddi ve manevi bir külfet olsa da, mesleğimizi en iyi, doğru ve hızlı bir şekilde icra etme gayreti içindeyiz. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de Çiftlikköy Kaymakamlığı ve tüm birimleri ile halkımıza en iyi hizmeti götürme arzusu içinde olacağız. Göreve yeni başlayan Çiftlikköy Kaymakamımız Sn. Ömer Bilgi’den görevimizin icrası için desteklerini istiyoruz” dedi.

Belli kurallar ve imkanlar doğrultusunda gereken desteğin yapılacağını söyleyen Kaymakam Bilgin; “Gazetecilik zor bir meslek. Emek isteyen bir işi yapıyorsunuz. Kanunların bizlere verdiği yetkiler doğrultusunda elimizden gelen yardımı yapacağız.” dedi.

Abanoz; "Gazetecilik fedakarlık isteyen bir meslektir"

Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevine geçtiğimiz günlerde başlayan Ali Kaan Abanoz’u makamında ziyaret eden, başarı temennisinde bulunan, MEL-AY Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Polat, Çınarcık Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Emine Ballı, Yalova Manşet Gazetesi Muhabiri Samet Berat Bicup, Çiftlikköy için bu görev değişikliğinin hayırlara vesile olmasını istediklerini dile getirdiler.

Gün içinde ki 3.ve son ziyaretlerinde, Çiftlikköy İlçe Emniyet Müdürü Ali Kaan Abanoz ile tanışan, şirket bünyesinde ki yayınlar hakkında bilgilendirmede bulunan yayınlarımızın imtiyaz sahibi ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat yaptıkları mesleğin gün geçtikçe saygınlığını, kayıt dışı yayınlar yüzünden kaybettiğine vurgu yaptı.

İnternet gazeteciliğinin 212 Basın Kanunu kapmasına bir an önce alınması gerektiğinin altını çizen Polat; “Klavye başına geçen ve eline fotoğraf makinası alan gazeteci oluveriyor. Gazetecilik mesleği emek, bilgi ve donanım gerektiriyor. Hayatlarında bir gazete çıkarmamış kişilerin ‘gazeteciyim’ deyip basın toplantılarında boy göstermelerine hayret ediyorum. Bu konuda tüm kurumların hassas olmalarını, işin emekçileri ile tetikçilerini birbirinden ayırmalarını istiyoruz” şeklinde konuşarak şikayetlerini dile getirdi.

Müdür Ali Kaan Abanoz ise; “Yaptığınız iş fedakarlık istiyor. Gazetecilik kolay bir meslek değil. İl ve İlçede yaşanan olumlu, olumsuz haber değeri taşıyan haberleri gazetecilerin özverili çalışmaları ile duyuyoruz. Her zaman medya ile iletişim içinde olunması gerektiği düşüncesindeyim” şeklinde görüşlerini paylaştı.