Haber/Abdullah Bozkurt

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, “Sanayi kuruluşları, araştırma-geliştirme kurumları ve üniversitenin aynı noktada bilgi ve teknoloji üretimi ve transferi gerçekleştirdiği, sosyal ve ekonomik yapının akademik çalışmalarla desteklendiği, yenilikçi ekosistemlerdir Teknoparklar. Yıllar önce Yalova'mızın gündemine gelen, ancak siyaseten yeterince destek bulunamadığı için yatırım imkânını kaybeden Teknopark Yalova, şehrimizin geleceği için doğa dostu yatırım sunarken, işsizliğe ve ekonomik sorunlara çözüm getireceği de aşikârdır. Yalova Üniversitesi'nin kalitesinin artırılması noktasında son derece önemli bir adım olacak olan Teknopark Yalova, özellikle Mühendislik Fakültesi'nin cazibesini ve şehrimizdeki yatırım çeşitliliğini arttıracağı da bir gerçektir. Eğitim şehri iddiasının desteklenmesi, mühendislik fakültelerinin kalitesinin yükseltilmesi ile önemli bir adım olacaktır. Bu adım da ancak Teknopark Yalova ile atılabilir.” ifadelerini kullandı.

Çandır, “Yalova Bu treni kaçırmamalı”

Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, “Teknopark'ın, Yalova turizmini de olumlu yönde etkileyeceği bir gerçektir. Kısa vadede 300 milyon dolara ulaşabilecek ihracat kalemiyle birlikte, Yalova'daki iş imkanlarına yapacağı katkı da çok kıymetlidir. Ayrıca, akademik çalışmalarla ev sahibi yapacak olan Teknopark, ülkemizin önde gelen akademisyenlerini de şehrimize çekecek, dolayısıyla Yalova Üniversitesi’nin kalitesini ve câzibesini de kesinlikle arttıracaktır.

Yüzlerce firmaya ev sahipliği yapacak, yine sayısız marka ve patent üretiminin önünü açacak, binlerce ar-ge mühendisine iş imkânı sağlayacak, kuluçka merkezleriyle yeni fikirlerin ortaya konacağı sayısız milli projeye ev sahipliği yapacak olan Teknopark Yalova, Yalova'nın geleceği olacaktır. Bu sebeple, ivedilikle harekete geçilmesi ve mevcut protokolün işletilmesi Yalova'yı yönetenlerin sorumluluğundadır. Yalova, bu treni kaçırmamalı.” açıklaması yaptı.