Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerine yönelik bir ziyaret programı gerçekleştirdi. Ziyaret programına Bingöl ile başlayan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, ilk olarak Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile görüştü. Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü makamında gerçekleştirilen görüşmede, Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Üniversitesi’nin 2018 yılından itibaren yakaladığı gelişim ivmesi ile ilgili mevkidaşı Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak’a bilgilendirmede bulundu. Daha sonra ise Yalova Üniversitesi ile Bingöl Üniversitesi arasında eğitim-öğretim, bilimsel ve teknoloji araştırma-geliştirme projeleri, sosyal ve kültürel etkinlikler alanlarında yapılacak ortak çalışmalarla ilgili protokol imzalandı.

Rektör Cebeci, Bingöl’de konferans verdi

Prof. Dr. Suat Cebeci, protokol töreninin ardından Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Sosyal ve Kültürel İlişkilerde İletişim’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Genel Sekreter Öğr. Gör. Mesud Öğmen, dekanlar, yüksekokul müdürleri ve çok sayıdaki personel ile öğrencinin katılımıyla gerçekleşen konferans, plaket takdimi ile sona erdi.

Muş Alparslan ve Bitlis Eren Üniversitelerine ziyaret

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Bingöl Üniversitesi’ndeki temaslarının ardından Muş Alparslan Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ile bir görüşme gerçekleştirdi. Muş Alparslan Üniversitesi ile her konuda iş birliği yapmak istediklerini belirten Rektör Cebeci, Yalova Üniversitesi’nde hayata geçirilen atılımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cebeci, daha sonra ise Bitlis Eren Üniversitesi’ne giderek Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ı makamında ziyaret etti. Şubat ayında atanarak görevine başlayan mevkidaşı Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ı tebrik ederek başarı dileklerini ileten Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci, karşılıklı hediye takdiminin ardından kurumdan ayrıldı.

Dicle Üniversitesi ile Farabi Değişim Protokolü imzalandı

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri ziyaretleri kapsamındaki son durağı ise Diyarbakır oldu. Diyarbakır’da ilk olarak Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’u makamında ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştiren Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Üniversitesi’nde yeni açılan fakülteler, bölümler ve Teknopark’a ilişkin bilgilendirmede bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise Yalova Üniversitesi’nde son dönemde gerçekleştirilen atılımları dikkatle izlediğini belirterek Rektör Cebeci’ye başarı dileklerini iletti.

Görüşmenin ardından Yalova Üniversitesi ile Dicle Üniversitesi arasında öğrenci veya öğretim üyelerinin kendi kurumlarının dışında başka bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerine olanak sağlayan Farabi Değişim Protokolü imzalandı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci protokol imza töreninin ardından Diyarbakır’dan ayrıldı.