Yalova Kent Konseyi Başkan İsmail Mutlu, Yürütme Kurulu Üyeleri; Prof. Dr. Mustafa Öksüz (Yalova Üniversitesi), Selim Karahan (Yalova İl Özel İdaresi), Ayhan Polat (Yalova Gazeteciler Cemiyeti), Ergüder Falay (TEMA Yalova İl Temsilciliği), İdris Durmuş (MAG-DER) ve Mustafa Kandemir (Yalova Muhtarlar Derneği) temsilen hazır bulundukları ziyarette, Yalovalıların gündeminde olan projelerin desteklenmesini isteyen Cebeci, ‘Yapılması istenilen her proje, kent için önemli ve değerlidir’’ açıklamasında bulundu.

Yalova Üniversitesinde göreve başladığı 2018 yıldan bu yana gerek personelin verimli hale gelmesi gerek Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi ve TEKNOPARK (Teknoloji Geliştirme Bölgesi) kurulmasında göstermiş olduğu gayretleriyle, Yalova kamuoyu tarafından takdir edilen Rektör Cebeci, hayata geçmesini arzuladığı projeleri Yalova Kent Konseyi yönetimi ile paylaştı.  

Cebeci, ‘’Termalde, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi için uygun şartları oluşturduk’’

Rektör Cebeci hayata geçmesini arzuladığı projeler hakkında; ‘’Yalova Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesini, Termal ilçesinde, 1999 Marmara Depreminin ardından Japon Kızılhaçı tarafından inşa edilip hibe edilen ve Yalova Üniversitesine devri gerçekleştirilen bu yapı, amacına uygun olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi hâline getirilerek, Uluslararası Sağlık Turizmine kazandırılması için girişimde bulunduk. Proje, Sağlık Turizmi’nde Yalova'ya gelir getirecek ve mevcut termal turizmine katma değer yaratacak bir girişimdir.’’

Eski 70 dönüm Etibank Tesis alanı, Cumhurbaşkanı tarafından bize tahsisi yapıldı 

Rektör Cebeci çok arzuladıkları bir diğer projenin ise Çiftlikköy'de bulunan Üniversiteye devredilen eski Etibank arazisi olduğunu belirterek; ‘’Bizim istediğimiz projelerden biri de Uluslararası Kongre ve Türk -İslam Dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesidir. 

Türk-İslam Dünyası ve çalışmalarına ev sahipliği yapacak, içerisinde konaklama, AVM, sergi salonu ve fuar alanlarının yer alacağı bu projenin Yalova'mıza kazandırılmasını arzuluyoruz. Arazinin, Yalova'nın üç büyük şehre yakınlığı, deniz ve karayolu ulaşım noktasında bulunuyor olması, düşünülen bu projeyi cazip hale getirmektedir.

Ayrıca gerek projenin inşası gerekse hayata geçmesi sonrası bu proje Yalova istihdamına büyük katkı sağlayacaktır.

Bunun dışında, Türkiye ve Türk-İslam Dünyası arasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda bir köprü vazifesi görecektir.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı bu projenin hayata geçmesi için, çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Uluslararası Kongre ve Türk -İslam Dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesi hayata geçtiğinde, Yalova ve Çiftlikköy’e değer katacaktır.’’ 

Cebeci, ‘’Bu projenin hayat geçmesi için yatırımcılar bekliyoruz’’

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci hali hazırda olan bu önemli projeler için girişimci yatırımcıların gerekli olduğunu söyledi. 

Yalova Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyeleri ile karşılıklı istişarelerde bulunan Rektör Cebeci ilgili projelerin hayata geçirilmesi noktasında karşılaştığı finansal zorluklara dikkat çekti.

Bu bağlamda Yalova'daki tüm ilgili taraflarının ve kamuoyunun bu önemli projelere sahip çıkarak destek olması gerektiğini ifade eden Rektör Cebeci’ye, Yalova Kent Konseyi heyeti, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci'ye ziyaretlerinden ve Yalova’ya yaptığı hizmetlerden Yalova Kent Konseyi yönetimi tarafından teşekkür edildi.

Ziyaret, fotoğraf çekimi ile sonlandı.