Her sene düzenlediği basın toplantıları ile gazetecilerle bir araya gelen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, bu yıl da geleneği bozmadı.

Yalova Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen ve çok sayıda gazetecinin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Yüksel ve Genel Sekreter Vekili Muhlis Yavuz da hazır bulundu.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin açılış konuşmasıyla başlayan basın toplantısı, Yalova Üniversitesi’nin 2018-2021 yılları arasındaki gelişim süreci ve yatırım planlamalarına ilişkin bilgilendirmeleri içeren sunum ile devam etti.

“Seyreltilmiş Eğitim Modeli uygulanacak”

Tüm dünyayı etkileyen COVID-19 salgını ile mücadele kapsamında bir buçuk yıldır uzaktan eğitim ile devam eden eğitim-öğretim faaliyetlerinin 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle “Seyreltilmiş Eğitim Modeli” ile uygulanacağını söyleyen Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Üniversite genelinde alınacak tedbirler ile yeni dönemde öğrencilere yüz yüze ama seyreltilmiş sınıflarda eğitim vereceklerini belirtti.

‘’Tüm kurumlarla koordineli çalışıyoruz’’

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü ile aşılama konusunda koordineli çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Cebeci, “Yalova Üniversitesi sosyal mesafeli eğitim ile COVID-19’a teslim olmayacak. Eğitim ve öğretim faaliyetlerine başladığımızda aşı olmayan personel ve öğrencilerimizin aşı süreçlerinin tamamlanması için kampanyalar düzenleyeceğiz” diye konuştu.

‘’Mezuniyet töreni, düzenlenecek’’

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için, 20 Ağustos 2021 tarihinde Öğrenci Yaşam Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenleyeceklerini belirten Cebeci, “COVID-19 vakalarının seyrine göre eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacağımız tarihte, 4 gün boyunca Yalovalı esnafımızın da stant açacağı öğrenci şenliği düzenleyeceğiz” bilgisini verdi.

“Özel yatırımcı bekliyoruz”

‘’Yalova’nın Termal ilçesinde yapılması planlanan Fizik, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kuruluş sürecinin COVID-19 salgını nedeniyle gerçekleşemediğini belirten Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci, yabancı ve özel yatırımcıların salgın nedeniyle yatırım kararlarını askıya aldık.’’

‘’Tahsis süresinin uzaması için girişimde bulunduk’’

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yalova Üniversitesi’ne tahsis edilen ETİBANK arazinin de yine salgın gündemi nedeniyle yatırımcı bulamadığını ifade eden Rektör Cebeci, ‘’Yabancı ortaklı bir şirket ile görüşmelerimiz sürüyor.  

Çiftlikköy Belediyesi’nin ETİBANK arazisi önüne marina yapma talebi var.

Geçtiğimiz günlerde, ETİBANK arazisinin tahsis süresi doldu. Yalova il protokolünün katılımıyla gerçekleştirdiğimiz toplantıda, yeni tahsis talebinde bulunma kararı aldık.’’

Tıp Fakültesi öğrenci alıyor

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bu sene öğrenci kabul edeceğini belirten Prof. Dr. Cebeci, “Şehrimizde yeni yapılan 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi’nin, eğitim ve araştırma hastanesi olmasını istedik ve milletvekillerimizin desteği ile Tıp Fakültemizin açılmasını sağladık.

Bu sene öğrenci alacağız, ancak altyapımız yeni kurulduğu için öğrencilerimiz eğitimlerinin ilk 3 yılını; Uludağ Üniversitesi’nde, sonrasındaki yıllarını ise ilimizde tamamlayacaklar” diye konuştu.

Bu girişimlerin yanı sıra Yalova Üniversitesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile stadyum ve spor alanları da inşa edeceğini belirten Prof. Dr. Suat Cebeci, bu alanların Spor Bilimleri Fakültesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile ortak kullanıma açılacağını ifade etti.

Yeni gelişmeler yolda

Rektör Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Üniversitesi’nde meydana gelen kurumsal gelişimler hakkında açıklamalara yer vererek sözlerine devam etti.

Öğrenci sayılarındaki gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulunan Rektör Cebeci, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 16.538 olan öğrenci sayısının, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 15.488 olduğunu ifade etti.

Personel sayılarına ilişkin istatistiği de paylaşan Prof. Dr. Suat Cebeci, 2018 yılının Mart ayında 704 olan toplam personel sayısının, 2021 yılının Temmuz ayı itibariyle 953’e yükseldiğinin altını çizdi.

2018 COVID-19 salgını nedeniyle bir buçuk senedir devam eden uzaktan eğitim verilerini katılımcılarla paylaşan Rektör Suat Cebeci, Yalova Üniversitesi bünyesinde kurulan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Tıp Fakültesi ile ilgili de bilgilendirmede bulundu.

Hayata geçirilen diğer çalışmalar hakkında da açıklamalar gerçekleştiren Prof. Dr. Suat Cebeci, “2018 yılından itibaren 22 yeni bölüm açıldı, istihdam garantili Altınova Meslek Yüksekokulu, Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKNOPARK) ve Öğrenci Yaşam Merkezi kuruldu, kampüs düzenlemesi ve yeni giriş kapısı tamamlandı. Yerli ve uluslararası öğrenci sayıları arttırıldı. Yurt dışında 144 üniversite, yurt içinde ise 58 kurum ve kuruluş ile iş birliği gerçekleştirildi.”

Rektör Cebeci, halihazırda Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi içerisinde Merkezi Derslik Binası’nın ve Cami Binası’nın yapımına devam edildiğini de belirterek sözlerini noktaladı.