“Bugün Türk Milletinin egemenliğinin, bağımsızlığının ve kendi kendini yönetme iradesinin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. Yılını idrak etmenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü çocuklar adına milli bayram ilan etmiş olmasının anlamı büyüktür. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçiminde oy kullanma yetkinliği olmayan çocukların da demokrasinin kalbi olan Meclise kendi berrak yüreklerini bağlayarak bu milletin egemenlik tutkusu ve karakteriyle büyüsünler diye bu kutlu gün, çocuk bayramı olarak kabul ve ilan edilmiştir.

Yakın geçmişte yaşadığımız 15 Temmuz menfur teşebbüsünde olduğu gibi milletimizin egemenliğine kast edenler karşılarında daima çocuğundan yaşlısına kadın erkek bütün milletin dağ gibi cansiperane duruşuna şahit olacaklardır. Ezelden beri hür yaşamış, hür yaşamakta olan milletimiz, Gazi Meclisi, egemenliğinin sembolü olarak korumaya ve yüceltmeye devam edecektir. Dünyaca içinde bulunduğumuz sıkıntılı günler dahi egemenlik coşkusunu yaşamamıza mani olamayacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılında milletimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyor, bütün dünya ile birlikte bizi de etkisi altına alan pandemi sıkıntısının bir an önce sona ermesini diliyorum.”