Yalova Üniversitesi Rektörü Suat Cebeci, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat’a yaptığı açıklamada; “Tekno Park’ın anlamı, Üniversitelerin akademik birikimi ile iş dünyası imkanlarını bir araya getirip, teknoloji üretmeleridir.

Tekno Park'ın açılımı, ‘Teknoloji Geliştirme Merkezi’ anlamı taşır. Cumhurbaşkanlığından çıkan ad budur.’’

İlk planda 70 ofis, daha sonra iki katına çıkacak’’

‘’Kurulan Teknoparkta, iş dünyası ve akademisyenler ortak şirketler kurup, AR-GE çalışması yapacaklar. Yerleşke içinde atölyelerimiz olacak. Yalova Üniversitesi, kentin teknoloji üssü durumuna gelecek.

Teknoparkta, yeni gelişmeler, inovasyon çalışmaları yapılacak. Yalova’da, Organize Sanayi Bölgeleri kuruluyor. Şu anda 5 tane OSB hayata geçmiş durumda.

Bu OSB’ler başta olmak üzere, birçok sektörde ciddi bir şekilde çalışmalara ihtiyaç var. Tasarım projeleri yılsonuna kadar bitirip, yeni yıl ile birlikte mevsim uygunluk durumuna göre hemen temelleri atıp, başlamak kararlılığındayız. Tekno Park’ın bir ayağı Yalova Üniversitesi kampüsünde, bir ayağı ise OSB'miz içerisinde inşa edilerek hizmet verecek.”

Cumhurbaşkanı onay verdi

“Çalışmalara başladık, kampüsten 50 dünüm arazinin ibrazını yaptık. Tahsisin, tapusunu hazırladık.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığındaki görüşmeler neticesinde güzel bir yola girildi ve mutabakat sağlandı. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Tekno Park’ı onayladı ve resmileştirdi.’’

Kurulan şirketin %51 hissesi Yalova İMES OSB’ye ait

‘’Yalova İMES Organize Sanayi Bölgesi, Tersaneler Birliği, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile Yalova Üniversitesi’nin ortaklığı resmileşti.

Yalova İMES OSB Başkanı Direnç Özdemir ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, 4 kurumun ortaklığında %51 hisse Yalova İMES Organize Sanayi Bölgesine verildi.

Önümüzdeki yaz, inşaatların yapım işini tamamlayacağız. Gelecek yıl (2021) sonu itibari ile Tekno Park’ın ilk etabını faaliyete geçirmeyi planlıyoruz.”

“Yalova, bir beyin merkezi olacak”

“Tekno Park denince akıllara hep makine, sanayi, elektrik geliyor. Şirketimiz ilk planda, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ile ARGA çalışmaları yapacak.

İlaç sanayinin ana malzemesini taşıyan bitkileri geliştirip, bu maddeleri ticarete, teknolojiye dönüştürme çalışması gerçekleştirecek.

Çok çeşitli alanlarda, AR-GE çalışmaları yapılacak. Kentimizde kurulacak Tekno Park, bir beyin merkezi olacak.” Dedi.

Özdemir; “Rektör Cebeci’yi emeklerinden dolayı kutlarız’’

Yalova İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir ise, yaptığı açıklamada, ‘’Gayretleri ve samimiyeti için Sn. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ve teşvikleri için Sn. Yalova Valimiz Muammer Erol’a teşekkür ederim.’’ Dedi.