Nace kodlandırmasının, YTSO yönetim kurulu tarafından alınan bir karar olmadığını dile getiren Özel; “Ekonomik faaliyetlerin istatistiki sınıflandırılmasına yarayan Nace kodlarını YTSO yönetim kurulu vermiyor. Bu kodları TOBB veriyor. Bu noktada bize yönelik bir takım eleştirilerin yersiz olduğuna inanıyorum. Bu konuda YTSO’nun bir ihmali söz konusu değildir. Maliye Bakanlığı şirketlerin, Nisan-Haziran 2012 dönemindeki en yüksek cirolarını TOBB’a bildiriyor ve TOBB’da bu verilere göre Nace kodlarını oluşturuyor. Yani, YTSO olarak Nace kodlarını belirlemeye, ya da bu kodlara göre oluşan gruplara bir müdahale etmemiz söz konusu değildir” şeklinde konuşarak, Nace kodlamasıyla ilgili kendilerine yapılan eleştirileri  hak etmediklerinin dile getirdi.
 
“Yalova’da 3 OSB kamulaştırma sıkıntıları yüzünden ilerleyemiyor”
  Yalova’da gemi yan sanayi, çiçekçilik ve bilişim olmak üzere, üç OSB’nin kamulaştırma sıkıntıları yüzünden ilerleyemediklerini, ortak meselelerinin kamulaştırma ve kaynak yetersizlikleri olduğunu belirten Özel, konuyla ilgili şunları söyledi; “Köprü ve otoyol projesi ile birlikte bu mesele daha da ağırlaştı. İnsanlar ellerindeki araziler için istedikleri fiyatları çok yukarılara çektiler. Konu mahkemelere intikal etmeye başladığından süreç tıkanma noktasına geldi” ifadelerini kullandı.
 
“2500 kişiye iş imkanı doğacak”
  OSB’lerin içinden çıkılmaz bir durumda olduğunu belirten Özel; “Bilişim OSB için bir şans doğdu. Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği burasını kalıpçılar vadisi olarak kullanmak için harekete geçti. Projenin, Yalova’nın doğa ile uyumlu sanayi anlayışına da entegre olabileceğine inanıyorum. Burada en az 3 bin metre karelik 70 iş yeri olacak. Her işletmede ilk etapta  40 kişi, toplamda ise 2500 kişiye iş imkanı doğacak. 
 
  Yalova’nın üst ve alt ölçekli planlarında uyumsuzluklar var. Ülkede çarpık kentleşmenin önüne geçebilmek adına Kentsel Dönüşüm hamlesi başlatıldı. Yalova’nın da o nedenle hata yapma şansı yok” dedi.
 
  Bundan sonra sanayi, OSB’lerin içerisinde olmalı. Buraların dışında bir çivi dahi çakılmasına izin verilmemeli” diyerek, mevcut sanayi kuruluşlarıyla ilgili olumsuz yorumlarında artık bırakılıp, Yalova’nın bu kuruluşlarla nasıl entegre olacağının konuşulması gerektiğini belirtti.
 
“Yalova, Körfez Köprüsü ile İstanbul’un Anadolu yakası haline gelecek”
  Özel, Yalova, Körfez Geçiş Köprüsü ile adeta İstanbul’un Anadolu yakasının halini alacağını belirterek,“Fuar konusuyla ilgili göz ardı edilemeyecek bir gerçek var. O da bizim dönemimizde düzenlenen fuarların çok görkemli ve profesyonel olmasıdır. Yalova’nın gördüğü en iyi fuarlar bizim dönemimizde gerçekleştirildi. Hatta, Yalova’da düzenlenen fuarlar Çin ve Uzak Doğu’da düzenlenen fuarlarla eş değerdir. Yalova’nın artık kalıcı bir fuar alanına ihtiyacı var. Yalova, Körfez Köprüsü ve otoban projesinin tamamlanması ile birlikte İstanbul’un Anadolu yakası haline gelecek. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. En az 30 bin metre karelik kapalı alanlı ve 12 ay hizmet verebilecek bir fuar alanına ihtiyacımız var” şeklinde konuşarak, bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Haber-Fotoğraf: Melike İpek