Tüm üreticilere açık olan eğitime; İl, ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri ile ziraat odaları temsilcileriyle konuya ilgi duyan kamu ve özel sektörden yoğun bir katılım sağlanan eğitimde iki gün boyunca teorik ve pratik sunumlarla eğitim tamamlandı.

Değişik illerden çok sayıda kursiyerin katılım sağladığı eğitimde, ilk olarak ceviz ve bademin ekonomik durumu ve pazarlanması adlı sunumla programa başlandı. Enstitü Sert Kabuklu Meyveler Ar-Ge sorumlusu Dr. Erdal Orman tarafından ceviz ve badem yetiştiriciliğinin temel prensipleri, kapama bahçe kurma tekniği, bahçe yerinin seçimi, anaç ve çeşit özellikleri, ceviz ve bademin dünyadaki ve Türkiye'deki durumu, Ar-Ge çalışmaları, sorunları ve geleceği konuşuldu.Teknik elemanlardan Özlem Utku tarafından ceviz ve bademin döllenme biyolojisi hakkında sunum yapıldı. Ceviz ve badem yetiştiriciliğinde yaşanan sorunların ele alındığı soru cevap şeklinde yapılan mülakatın ardından ilk günün programı sona erdi.

Eğitimin ikinci gününde ise konu uzmanı teknik elemanlar tarafından ceviz ve badem yetiştiriciliğinde sık rastlanan hastalık ve zararlılar, sulama ve gübreleme konuları hakkında sunumlar yapılarak soru ve cevap şeklinde yapılan değerlendirmenin ardından teorik eğitime son verildi.

Öğleden sonraki programda ise konu sorumlusu Dr. Erdal Orman tarafından enstitüde bulunan ceviz ve badem bahçelerinde uygulamalı olarak budama, ilaçlama toprak işleme ve bahçe yönetimi hakkında pratik uygulamalarla tatbiki olarak anlatıldı. Günün sonunda kursiyerlere katılım belgesi takdim edilerek eğitim sona erdi.