CHP’nin Altınova Belediye Başkanı’nın açıklayacağı toplantıya; CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal ve Subaşı Belediye Başkanı Adayı Turan Canbay da katıldı.

CHP Altınova İlçe Başkanı Cemalettin Kılıç; herkes gibi kendilerinin de aday arayışında olduklarını ve en uygun adayın Yasemin Kale seçildiğini ve başarılı olacağına inandığını belirtti ve sözü Kale’ye bıraktı.

“Biz dünü konuşmak için değil, yeni heyecanlar yaşatmak için geliyoruz”

Yasemin Kale; tekrar herkese hoş geldiniz dedi ve sözlerine şöyle devam etti; “Öncelikle Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerin vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum. Altınova’da tersanelerin kurulacağının konuşulduğu dönemlerde “burada da tersane mi olur!” diyenlerin aksine umutlarını ve güvencesini Altınova’ya bağlamış bir ailenin ferdi olarak Tuzla’dan buraya gelen ve yerleşen ilk ailelerden biriyiz. Bu vesile ile Altınova’ya ilk tersaneyi kuran ve ilk gemiyi denize kavuşturan biri olarak 12 yıl önce geldiğim Altınova’da bugün adaylığımın kesinleşmesi beni ayrıca gururlandırmaktadır. 20 yılı aşkın bir süredir ağır sanayi başta olmak üzere iş dünyasının içindeyim. Evli ve 3 çocuk annesiyim. Halen inşaat ve otomotiv sektörüne devam etmekteyim. Mali müşavirlik kariyerimin yanı sıra Türkiye’nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Yalova Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyesiyim. Aynı zamanda önceliği gençlere ve kadınlara istihdam yaratmak olan ve bu anlamda sosyal projelere imza atan Yalova Girişimci Kadınlar Derneği’nin de aktif üyesiyim. Gerek iş dünyasındaki kazanımlarım, gerek sosyal sorumluluk projelerinde kendime kattıklarım ile bu işe inancım benim bugün Belediye Başkanlığı’na adaylığımı koymama neden olmuştur. Bu sebepledir ki Altınova’nın dününü konuşmak, geçmişte yapılmış hataları anlatmak için aday değiliz. Biz Altınova için yeni projeler yapmaya, yeni heyecanlar yaşatmaya talibiz. Güzel şeyler yapmak için çıktığımız bu yolda, vatana millete faydalı evlat olmak için uğraştığımızı belirtiyor, hayırlara vesile olmasını diliyor, Allah utandırmasın diyorum”