Yalova Çiftlikköy CHP İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan Yalova’da çalışan basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü şu sözlerle kutladı; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Gazetecilerin, gazetecilik yaptığı için yargılandığı bir dönemdeyiz. Onlarca gazeteci, yazdığı haberlerden dolayı hapiste. Gazetecilerin daha özgür bir Türkiye’de haber ve yazılarını özgürce yazmalarını diliyorum.

 Bugün burada toplanmamızın amacı, 22 Aralık 2019’da yapılan kongre ile göreve gelen Yönetim Kurulu ve Meclis Kurulumuz ile birlikte Yalova’mızın basın kuruluşlarıyla tanışmak ve neler yapmak istediklerimizi sizlere anlatmak için toplanmış bulunuyoruz. Ayrıca Çiftlikköy Belediyesi’nin yapmış olduğu işleri mercek altına almak istiyoruz.” Dedi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ı eleştiren CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan; “2014 yılında göreve geldi. Önceki belediye başkanından, hiç borcu olmayan, kasasında 4 milyon TL parası olan bir belediye devraldı. Şimdi ise Belediyenin 150 milyona yakın borcu var. Yaklaşık 35 milyon değerinde belediyenin 68 adet arsasını sattı.” Şeklinde konuştu.

Çalışkan, ‘‘Yine %30 oranında kayıp kaçak var’’

Çiftlikköy Belediyesinin su altyapısındaki yetersizliklere dikkat çeken Cüneyt Çalışkan; “Çiftlikköy Belediyesinin su altyapısı değişmesi gerekiyor. Su altyapısında borular çürümüş, çok fazla su kaçağı vardı. Bu nedenle boruların değişmesi gerekiyordu, Yüksek katlara da su çıkmıyordu. Bu işte davet usulü ihale ile 50 milyon üzerinde bir rakamla verildi. Bu iş o zaman şeffaf bir ihale ile yapılmış olsaydı, 30 milyona yapılabilecek bir işti. Netice ne oldu? Bildiğiniz gibi sular yüksek katlara çıkmaya başladı. Ancak, yine %30 oranında kayıp kaçak var. Bu neden kaynaklandı? İşi yapan müteahhit belediye tarafından takip edilmedi. Bu boruları bağlamasındaki hassasiyetler dikkate alınmadı. Bundan dolayı hala kayıp kaçak oranı devam ediyor.”