CHP Yalova İl Başkanı Ertan Şener, AKP Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ın Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın altyapı yatırımlarıyla ilgili sözlerine yönelik söylediği "CHP zihniyeti" sözlerine sert tepki gösterdi.

CHP İl Başkanı Ertan Şener, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

"AKP İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ın son günlerde basında yer alan sözlerini hayretle, şaşkınlıkla ve üzüntüyle okudum. Kendisi son olarak Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman'ın sözlerini cımbızlayarak "İşte bu CHP zihniyetidir" demiş ve 100 yıla yakın bir süredir Türk siyasetinde yer alan dünyanın en köklü siyasi partisine gönül vermiş Yalovalı binlerce kişiyi aklı sıra küçümsemiş ve hakaret etmiştir.

“Belediyeyi iş yapamaz duruma getirmeye çalışmak mıdır sizin zihniyetiniz?”

Öncelikle Yalova'daki AKP yöneticilerine sormak isteriz. İller Bankası'na kredi için başvuran Yalova Belediyesi'nin su altyapı projesi neden bunca zamandır onaylanmamıştır. İşinize gelen konularda krediler bir çırpıda hallolurken su altyapısı gibi önemli bir konudaki kredi neden bunca zamandır çıkmamıştır? Yalova Belediyesi'nin çalışmalarını siyasi gücünüzü kullanarak Ankara'da engellemek, durdurmak ve böylece belediyeyi iş yapamaz duruma getirmeye çalışmak mıdır sizin zihniyetiniz? Seçime bir yıl kalmışken muhalefet partisine ait belediyelerin önünü kapatarak, onların merkezi yönetim konusundaki taleplerini engelleyerek mi belediyeyi kazanacağınızı düşünüyorsunuz?

Siz bırakın partimizin belediyeleri üzerinden algı yaratmayı da kendi zihniyetinize bakın. Sizin zihniyetiniz yapmak değil yıkmaktır. Bu halkın yıllarca emek vererek kurduğu TÜPRAŞ'ı, Telekom'u satmaktır. Sizin zihniyetiniz kandırılmaktır, aldatılmaktır. Sizin zihniyetiniz belediye seçimlerini kazanacağım diyerek halkı cezalandırmaktır.

“Biz buna "Öztabak zihniyeti" adını veriyoruz”

Ancak biz yine de ülkemizde ve Yalova’mızda çok sayıda kişinin güvenip oy verdiği bir partinin mensuplarının hepsini aynı kefeye koyup "AKP zihniyeti" demeyi kendimize yakıştırmıyoruz. Böylesi bir genelleme yaparak saf ve ideolojik duygularla AKP'ye oy vermiş vatandaşlarımızı da zan altında bırakmak bizim değerlerimize ve düşüncelerimize terstir. Biz buna "Öztabak zihniyeti" adını veriyoruz.

Tüm Yalovalı vatandaşlarımızı da bu Öztabak zihniyetine karşı dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz"