Toplantıya, CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP İl Başkanı Özcan Özel, Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek, il ve ilçe yöneticileri, gençlik ve kadın kolları yöneticileri, CHP eski il başkanları ve CHP mahalle temsilcileri katıldı.

     Toplantının açış konuşmasını yapan Yalova CHP Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek, Merkez İlçe Danışma Kurulunun parti tüzüğü gereği dar bir kadroyla toplandığını, önümüzdeki aylarda gerçekleşecek örgüt toplantısının ise geniş katılımlı olarak gerçekleşeceğini söyledi.

    Daha sonra alkışlar eşliğinde kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Silivri, Akil adamlar ve İmralı sürecini değerlendirdi.   İnce, barışı herkesin istediğini, kan dökülmesine herkesin karşı olduğunu belirterek, sürecin kendi içinde çelişkilerle dolu olduğunu söyledi.

     İnce, ‘Bu süreç önce Kürt sorunu olarak başladı, Milli birlik projesiyle devam etti. Sonra barış süreci oldu, sonra İmralı süreci oldu, daha sonra barış süreci şimdi ise barış süreci oldu. Bu sürecin adında bile bir anlaşma yok, bir ay sonra bu sürecin adının ne olacağını kimse bilmiyor. Süreç hakkında parlamentonun, muhalefet partisinin, iktidar partisinin, Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanının da bilgi sahibi olmadığını, ancak MİT Müsteşarı, Başbakan ve Öcalan ne olup bittiğini biliyor’dedi.

    İnce, ‘Silahlar susmadı, silahlar yer değiştirdi. Silahlar gömüldü ve ülke değişti, silahın var olduğu bir yerde barış söz konusu olmaz. Süreci silah tüccarları belirlediğini öne sürerek, hükümetin bu konuda bir yol haritası bulunmuyor. Yapılan görüşmeler ve açıklamaların altında birer tehdit unsuru bulunuyor’ dedi.

    CHP Yalova Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısında katılımcılar söz alarak yerel seçimlere ilişkin görüşlerini dile getirdiler.

 

   CHP Yalova Merkez İlçe Danışma Kurulu toplantısının ardından CHP’ye katkı vermiş parti büyüklerinden,  Nusret Sungur,  Zeki Serdar,  Nail Öz, İhsan Salman, Mustafa Çiftçi, Cengiz Koçal,  Mirzan Koçal,  Muzaffer Uzun, Fatih Altay ve  Hidayet Akbaş’a, CHP Grup Başkanvekili  Yalova  Milletvekili Muharrem İnce, CHP İl Başkanı Özcan Özel ve Merkez İlçe Başkanı Burçin Tangürek tarafından plaketler takdim edildi.