1999 Genel Seçimlerinde % 8.71 ile baraj altında kalan Cumhuriyet Halk Partisi, Yalova’da Muharrem İnce başta olmak üzere, Alaattin Fitöz, Vedat Aydın, Gülsen Büker, Fisun Güral, Altuğ Doğan, rahmetli Yaşar Çiftçi, Ertan Şener, Özcan Özel ve Nur Koçak gibi CHP’ye gönül vermiş değerlerin; emek, gayret ve fedakarlıkları ile 3 dönem Muharrem İnce, 1 dönem Özcan Özel Yalova’dan Milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisine giderken, Vefa Salman’la Yalova Belediye Başkanlığı iki defa üst üste seçim kazanılırken, Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı adayı ile Yalova tarihine geçerken, CHP Yalova’da son 10 yıl içinde en başarılı dönemini yaşadı. 

Yalova’da Cumhuriyet Halk Partisinin bu başarılarında en büyük mimar ne kadar Muharrem İnce olduysa, bugün de Yalova’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3’e, 5’e bölünmesinin de tek sorumlusu yine Muharrem İnce’dir.

İnce, CHP’yi baraj altından bugünlere getirdi

Muharrem İnce, CHP’nin baraj altında kaldığı 1999’dan bu yana, gerek İl Başkanlığı, gerek Yalova Milletvekilliği ve Parti Grup Başkan Vekilliği yaptığı dönemlerde, Yalova’da ki parti örgütlenmesinde daha adil ve hakkaniyetli bir duruş sergilemiş olsaydı, Cumhuriyet Halk Parti Yalova’da bugün darma dağınık olmazdı.

İnce’nin Yalova Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaptığı en büyük hata, ön seçim yapmadan, Milletvekili, belediye başkanı, il genel meclisi, belediye meclisi, il başkanlarını belirlemesi oldu.

Partisinde liyakatliye sahip çıkmayan, hakkaniyetli davranmayan Muharrem İnce, saygınlığını, güvenirliliğini ilk olarak parti içende, sonrasında ise Yalova halkı nezdinde yitirdi. Bugün Türkiye’nin her köşesinde kendisine büyük bir kitlenin sahip çıktığı, Yalova’da İnce’yi destekleyen bir teşkilatın olmaması geçmişte kendi ektiklerinin bir neticesidir.

İnce’nin doğup büyüdüğü Elmalık Köyü’nden, her seçimde 2. parti olarak çıkması da bana göre yukarıda saydığım geçmişte yapılan hataların birer neticesidir.

Liyakat sahibi partilileri, hak ettikleri kademelerde sahiplenen bir duruş sergilemiş bir Muharrem İnce, bugün Yalova’da 40 yıldır partisine emek veren biri olarak el üstünde tutulmaz mıydı?

Bugün Yalova’da, Cumhuriyet Halk Partisinde bu kadar çok baş oluşur muydu?

Gürel de, aynı hataları mı yapıyor?

2020’nin Mart ayında Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanlığına seçilen Mehmet Gürel, CHP’yi Yalova’da ne kadar toparlayabilecekti?

Çiçeği burnunda Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel; doğruya doğru, yanlışa yanlış, diyebilecek miydi?

Gürel, daha ilk basın toplantısında yaptığı açıklamalarla bende hayal kırıklığı yaşattı. 

İçişleri Bakanlığı tarafından Yalova Belediye Başkanlığı görevlerinden uzaklaştırılan Vefa Salman ve yardımcısı Halit Güleç’in, Cumhuriyet Halk Partisi’nde Disiplin Kuruluna sevk edilerek parti üyeliklerinin dondurulması beklenirken, Başkan Gürel’in; Salman ve Güleç için ‘Suçsuzlar’ diyebilmesi, sizleri de şaşırtmadı mı?

Bana göre bu açıklama, Mehmet Gürel’in CHP Yalova İl Başkanı unvanı ile verdiği ilk talihsiz açıklamaydı.

Yargı süreci boyunca (aklanıncaya kadar ki süreçte) CHP üyeliklerinden çıkarılmaları için Parti Disiplin Kurulunu harekete geçirmesini beklediğim Mehmet Gürel’in, bir ‘HAKİM’ edasıyla Yalova Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluğu yok sayması, kendi partilileri tarafından da hayret ile karşılandığını söyleyebilir, isim dahi verebilirim.

Yalova siyaset tarihine kara bir leke olarak giren, Yalova Belediyesi’nde yaşandığı gün gibi aşına usulsüzlüklerle milyonlarca TL’nin yağmalandığı bir olaydan, Salman’ın paçayı kurtaracağı ve Yalova’da CHP’den Milletvekili yapılarak ödüllendirilerek, bu bataktan çıkarılmayı çalışıldığını hissediyorum.

Ve bu girişimde bulunanlara ‘PES’ diyorum…