Yalova Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin, Cumhuriyet Halk Parti yeni il yöneticilerine, geçtiğimiz günlerde yaptığı ziyaretin iadesi olan buluşmada, parti çalışmaları, Yalova ve Türkiye’de medyanın duruşu, 2019 da yapılacak, mahalli, milletvekili, başkanlık seçimleri ve halkın sorunları hakkında görüş-alışverişinde bulunuldu.

Cumhuriyet Halk Parti yeni yönetiminin, gözle görülür uyumlu bir çalışma içinde ve bu çalışma, bu emek ve hizmetlerin2019 yılında yapılacak; yerel, milletvekili ve başkanlık seçimlerine olumlu yansıyacağı düşüncesinde olduğunu söylen Polat, ‘Cumhuriyet Halk Partisi yeni yönetiminde ki bu istek, arzu ve disiplin, Yalova’daCHP’ye büyük başarılar kazandıracak’ şeklinde konuştu.

‘Çalışmadan, emek sarf etmeden, terlemeden, kucaklamadan, yapılan hataları terk etmeden başarının mümkün olamayacağının altını çizmek isterim diyen Polat, ‘ Geçmiş de birçok iktidarlara gelen siyasi partiler, halkla iç içe olmuşlardır. Vatandaşın sorunlarına samimiyetle eğilen, güven veren siyasiler, seçim dönemlerinde ektikleri emeğin karşılığını almaşılardır. Bugün iktidarda olan siyasi partinin genel başkanın duruşu sayesinde, birçok kişi halktan kopuk, mevki ve makamları işgal etmiş durumdadır. Bu tür siyasilere vatandaşımızın sandıkda büyük bir ders vereceği düşüncesindeyim’ dedi.

Tempolarını düşürmeden, 2019 yılında yapılacak, yerel, milletvekili ve başkanlık seçimlerinin erkene alınması durumunda bile, tüm teşkilatlarıyla seçime hazır olduğunu söyleyen Başkan Şener, ‘Parti delegelerimizin bize layık gördüğü bu görevi, en iyi şekilde yapma gayreti içindeyiz. Çok uyumlu ve disiplinli bir çalışmayla, yönetim olarak siyasetin gerektirdiği bir şekilde, partimizin düşüncelerini halkımızla bir araya gelerek paylaşıyoruz.

Yalova keskin siyaset yapılabilecek bir il değildir. Eş, dost herkes birbirini tanıdığı için, biz kırıcı olmamaya dikkat ediyoruz. İktidar ve muhalefet olarak ortak amacımız, ülkemizin daha iyi bir hal almasında ortak bir paydada çalışmaktır. Biz, iktidara gelirsek ülkemizi her konuda daha iyi yerlere getireceğimizi iddia ediyoruz’ dedi.

Yalova ki yerel medyanın duruşu hakkında da düşüncelerini söyleyen Cumhuriyet Halk Parti Yalova İl Başkanı Ertan Şener, ‘Yerel ve ulusal basın bilindiği üzere, iktidarı destekleyen medya gruplarıyla dolu. Medya’da taraf olmayı doğru bulmuyoruz’ şeklinde görüşlerini bildirdi.

Yalova’da ki CHP Belediyelerinin çalışmaları hakkında ki düşüncelerini de paylaşan Şener, ‘Yalova il belediyesi başta olmak üzere, Çınarcık ilçe, Koru, Taşköprü ve Kaytazderebelde belediyeleri başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürülüyorlar. Özellikle Çınarcık Belediyesi, geçtiğimiz dönemle, bu dönem kıyaslandığında, çok olumlu bir yol kat ettiğini, birçok hizmetle, Çınarcık ilçesinin çehresini değiştirdiğini görüyoruz. CHP’li belediyeler Yalova’da başarılı işler yapıyorlar’ dedi. 

2019 yılında yapılacak olan; belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve milletvekilliği adaylıkları için partiye hizmeti olmuş birçok ismi,parti sözcüleri tarafından değerlendireceğiz. CHP’den aday adayı olmak isteyen her partilimiz, bizim için önemlidir, değerlidir.Hangi yöntemle adayların belirleneceği kararı alınır, bu yöntem doğrultusunda adaylar belirlenir. Bizim isteğimiz ve hedefimiz, tabi kiYalova’da 14 belediyenin tamamını almaktır, bu konu da kararlıyız’ şeklinde konuştu. Haber: Samet Berat Bicup