CHP İl Başkanı Özcan Özel, CHP PM Genelgesi gereği İl Belediye Başkan Adayları, ilçe ve Belde Belediye Başkan Adayları İle Belediye ve İl Genel Meclislerine aday olacakların, 31 Temmuz'a kadar başvurularını aday adaylarının bağlı bulundukları CHP ilçe Başkanlığına, başvurmaları istedi.

   Özel, aday adaylarının CHP İlçe Başkanlıklarının hazırlayacakları dosya ve evraklarıyla başvuru yapacaklarını, adayların başvuru evraklarını ilçe başkanlarından temin edebileceklerini söyledi.

    İl ve İlçe yönetim kurulu üyeliği görevinden 15 Temmuz’a kadar istifa etmemiş olanların adaylık için başvuru yapamayacağını söyleyen Özel,“Mahalli İdareler seçimine etkin, verimli şekilde hazırlanmak amacıyla CHP Merkez Yürütme Kurulunun yaptığı toplantıda, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde aday adayı olmak isteyen İl ve İlçe yöneticileri en geç 15 Temmuz’a kadar görevlerinden istifa etmeleri, Aday başvurularını ise en geç 31 Temmuz tarihine kadar İlçe başkanlıklarına yapmaları gerekmektedir’’dedi. 

     Adayların müracaatların 31 Temmuz 2013 Çarşamba günü mesai saatine kadar devam edeceğini belirten Özel, ‘Ayrıca görev yaptıkları yerden aday adayı olmak isteyen İl, İlçe ve Belde başkanları ile Yönetim Kurulu üyelerinin ise 15 Temmuz 2013 Pazartesi günü 17.00’e kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir. Aday adayı olacak veya aday gösterilecek kamu görevlileri için bu şartlar geçerli değildir’ dedi.