CHP’de Doğancı dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe 11. Olağan Kongresi 25 Ocak 2020 Pazar günü Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Saat 14:00’de başlayan Kongrenin açılış konuşmasını bir önceki dönem Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Tamer Sönmez yaptı.

Kongreye CHP Yalova İl Başkanı Nur Koçak, bir dönem öncesi Yalova Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, parti delegeleri, parti üyeleri katıldı.     

Divan Başkanlığına Cumhuriyet Halk Parti Yalova Milletvekili Özcan Özel’in delegelerin oylarıyla seçilmesinin ardından, CHP Merkez İlçe 11. Kongresi; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devem etti.

Sönmez, 6 sene yürüttüğü görevinde 2 yerel seçim başarısı yaşadıklarını ve gençlerin önünü açmak için aday olmadığını söyledi. 

CHP bir önceki dönem Yalova Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, mevcut hükümetin iç ve dış meselelerde aldığı kararları eleştiren bir konuşma yaptı.

İnce, CHP Merkez İlçe Başkanlığı için tek aday olan İsmail Erdem Doğancı ve yönetimine büyük iş düştüğünü belirtti.

CHP Merkez İlçe Yönetiminin yaptığı faaliyetler, Sönmez tarafından okundu. Yönetiminin çalışma ve hesap raporları, delegeler tarafından ibra edildi.

Dilek ve temennilerde söz alan partililere, 5’er dakika konuşma süresinin verildi.

Doğancı, ‘’Gençlerin yarınlara ışık olmak için bu yola çıktık’’

İsmail Erdem Doğancı delegelere yönelik konuşmasında; “Sayın Divan Kurulu Üyelerim, Sayın Milletvekilim, Sayın İl Başkanım ve İlçe Başkanlarım, Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımızın Başkanları, Saygıdeğer delegelerimiz ve partililerimiz, sevgili STK Temsilcileri ve Yalovalılar kongremize katılarak bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür eder saygılar sunarım.

Konuşmama başlamadan önce yaşadığımız coğrafyanın talihsiz olaylarından, deprem gerçeği kendisini bir kez daha hatırlatmıştır. Elazığ ve Malatya da gerçekleşen depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılarımızın da en yakın zamanda sağlıklarına kavuşarak, sevdikleriyle buluşmalarını temenni ediyorum. 

İktidara giden bu yol kolay değil. Önümüzde bizi engellemek için set kuranlar olacak, öfkeden, korkudan, çıkardan, ranttan, ihaleden, adamcılıktan, adam kayırmaktan, adaletsizlikten faydalananlar olacaktır.

Sokakta akranlarımla; gençlerle konuşuyorum. Birçoğu yarının hayalini kuramazken, birçoğu da bir fırsatını bulup yurtdışına yerleşmeyi planlıyor. Böylesi bir ortamda, onlara umut olmak için, onlarla beraber umudu örgütleyerek, yarınlara ışık olmak için bu yola çıktık.’’

Doğancı “Biz umuttan besleniyoruz! Bu ülkeye umudu yayacağız

‘’Eğer siyaset yapacaksak, çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babanın; ataması yapılmadığı için canına kıyan gencecik öğretmenlerin yerine koymalıyız kendimizi. Kaybettiğimiz canları geri getiremeyiz, ancak yenilerinin eklenmesine engel olmalıyız.

Ülkemizin çok ciddi problemleri var. Dört bir tarafı kuşatılmış, Ortadoğu da süregelen savaşların bir parçası olmuş durumdayız. Ülkemiz ekonomik olarak işgal altında, adalet sadece bir kadın ismi olarak hafızalarda.

Böylesi bir Türkiye’de, CHP’ne düşen görev ülkesine umut yaymaktır. Hep birlikte el ele verip; tarihine, milli değerlerine bağlı, genciyle, kadınıyla umudu örgütlemek için, aydınlık yarınlara merhaba demek için şahsım ve yönetimim CHP Merkez İlçe Yönetimi’ne aday olduk.’’

Doğancı “Genciz ama tecrübesiz değiliz”

‘’Gerek mahalle delege seçimlerinde, gerekse de renk ayrımı yapmadan seçilen tüm delegelerimize yaptığımız ziyaretlerde partimizde yaşanan aksaklıkları; beklentilerini birer birer not aldık. Elde ettiğimiz bu veriler doğrultusunda, ileriye yönelik çalışma planlarımızı hazırladık.’’

Doğancı “İlk yapacağımız iş örgütümüzle yüzleşmek olacaktır”

‘’Çaldığımız her kapıda gördük ki kiminin çalışmalarda katkı sağlayacak fikri, kiminin geçmişten gelen birikmiş sorunları var. Özetle partililerimizin söyleyecek sözü var. En kısa sürede tüm partililerimizin katılımıyla örgüt toplantısı yapacağız ve bu toplantıları düzenli hale getireceğiz. Kısaca önce partililerimizle kucaklaşacağız, sonra Yalova ile kaynaşacağız.

Doğancı, ‘’Gençler olarak böylesi önemli göreve neden adayız?’’

‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde dile getirdiği gibi; Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek için adayız.

Dünya üzerindeki birçok devletten daha köklü tarihe sahip CHP Kadrolarının gençleşmesiyle iktidar yolculuğumuzun başarılı olacağına inandığımız için adayız.

Parti içerisindeki tüm kırgınlıkları gidermek, ayrışmalara son vermek için adayız.

İçe dönük değil, dışa dönük mücadele eden güçlü bir örgüt inşa etmek için adayız.

Kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin ve önemli yerlere taşımak için adayız.

Örgüt toplantılarının yapıldığı çoğulcu ve katılımcı bir örgüt hayali için adayız.

Yerelde başlayan CHP iktidarını, genele taşımak için adayız.

Siyaset bir bayrak yarışıdır. Bayrağı devir alacağımız yıllardır bu zor görevi tüm çalışkanlığıyla, emektar şekilde yürüten başkanımız Tamer Sönmez ve yöneticilerine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu kürsüden kendisine sesleniyoruz ve diyoruz ki ‘Sizi mahcup etmeyeceğiz Tamer Abi.’ Bir kardeşiniz olarak CHP İktidarını bu salonda görüyor ve inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Parti Yalova İl Başkanı Nur Koçak, Merkez ilçe, ilçe ve belde başkanlarına yaptıkları hizmetlerinden dolayı plaket taktim etti.

CHP Merkez yeni yönetimi tek tek tanıtıldı

CHP Merkez İlçe Yöneticileri Divan Başkanı Yalova Milletvekili Özcan Özel tarafından tek tek sahneye davet edildi.

Delegelerin oylarını alan İsmail Erdem Doğancı, Cumhuriyet Halk Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı seçilirken, yönetim kurulu asil üyeliklerine; Muhammed Rohan Aygün, Erkan Balıkçı, Doğancan Basalak, Mehtap Beyin, Esra Ceylan, Ceren Çakıroğlu, Zafer Ertuğrul, İsmail Kahya, Şenol Karademir, Dursun Kısa, Uğur Özbakır, Yalçın Özçelik, Feriha Özen, Onur Özkan, Aysel Sansar S. Soner Tunç seçilen isimler oldu.