İlk Ziyaret Emniyet Müdürü Akyıldız’a

CHP İl Başkanı Özcan Özel ve İl Yönetimi ilk ziyaretini Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız’ı makamında ziyaret ederek gerçekleştirdi.

    CHP İl Başkanı Özcan Özel, ‘Yalova’nın asayiş olaylarında, güvenli bir kent olmasında, Emniyet mensupları fedakarca çalışıyor. Demokratik tepkilerini dile getiren vatandaşlara karşı, emniyet mensuplarının daha hoşgörülü davranması gerek.  Emniyet mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce TBMM’de konunun takipçisi’dedi.

      CHP’nin yerel yönetim iktidarında kentle ilgili karar alınması halinde kentin kamu kurumlarının görüş ve önerilerinin alınacağını belirten Özel, “ Yalova’nın en önemli sorunlarından bir tanesi de trafik ve ulaşım sorunudur. Ancak, bu konuda yerel yönetimler karar aşamasında sizlerden görüş almadığını öğrendik. Oysa, trafik sorununun çözümünde Yalova Emniyetinin görüşü oldukça önemlidir” dedi

 

     Akyıldız, ‘Yalova’nın Nüfusu 5 Kat, Araç Sayısı 8 Kat Arttı, Yollar İse Hep Aynı Kaldı’

Kendisinin bir Yalovalı olarak tanımladığını, emekli olduktan sonra da Yalova’da yaşamaya karar verdiğini belirten Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, “Yalova’yı İstanbul’un bir ilçesiyken tanırım. 1995 yılında Yalova il olurken nüfusu 65 bindi. Araç sayısı ise 6 bindi. Yani nufusun %yüzde 10’u kadar araç vardı. Şimdi nüfus 215 bin. Ancak araç sayısı 48 bin..1995 yılında da aynı yollar vardı şimdi de aynı yollar. Üstelik 1995 yılında yollar daha genişti şimdi araç yoğunluğuna karşın yollar daraldı” dedi.

 

      Yerel yönetimlerin aldığı kararlarda Emniyetin görüşlerinin alınmamasının bir eksiklik olduğunu söyleyen Akyıldız, ‘Yalova’nın asayış konusunda güvenli kentler arasında yer alıyor. Polisin olaya anında müdahale ediyor. Amacımız, geceleri Yalova sokaklarında kadınlarında rahat ve güvenli bir ortamda gezmelerini sağlamak ve halka da bu güveni tam olarak yansıtmaktır, bizler bunun için çalışıyoruz” dedi.

 

      İkinci Ziyaret, Yalova Barosu Başkanı Cevdet Bekler’e

    CHP İl Başkanı Özcan Özel ve İl Yönetimi ikinci ziyaretini Yalova barosu Başkanı Av. Cevdet Bekler’e gerçekleştirdi.

    CHP İl Başkanı Özcan Özel, ‘CHP’nin Yalova’da yerel yönetimlerde iktidar olması halinde, alınacak olan kararlar öncesinde kamu menfaatleri doğrultusunda Yalova Barosundan hukuksal yardım talep edecekler. Yalova Baro’sunun görüşlerini önemseyeceğiz.

    Yalova Barosu Başkanı Av. Cevdet Bekler ise yerel yönetimlere her konuda hukuksal destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

   Son 4. yargı paketiyle, ihaleye fesat karıştırma suçunun 5 yıldan 1 yıla düşürüldüğünü hatırlatan Yalova Baro Başkanı Av. Cevdet Bekler, “ Tokat atan 5 yıl ceza alırken son yapılan düzenlemeyle, tokatlayan 1 yıl ceza alacak” dedi.

    İstanbul Barosuna açılmış davanın savunma hakkına açılmış bir dava olduğunu sözlerine ekleyen Bekler, uzun yargılamaların hukuk sistemini çıkmaza dönüştürdüğünü söyledi.

 

   Günün Son Ziyareti Şehit ve Gaziler Derneğine

     CHP İl Başkanı Özcan Özel ve İl Yönetimi günün son ziyaretini Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez’i ziyaret ederek gerçekleştirdi.

    Dernek başkanı Ürkmez’den, dernek çalışmaları hakkında bilgi alan dernek üyelerinin sorunlarını dinledi.    

     Yalova’da 28 Şehit, 22 gazi olduğunu, dernek üye sayısının ise 85 olduğunu belirten Dernek Başkanı Ürkmez, ‘Derneğin yer sorunu var. Kendi imkanlarımızla, derneğin giderlerini karşılıyoruz.  Yerel yönetimlerin kamu yararına çalışan derneklere yer vermesi gerektiğini gerek. Bizler dernek binalarımızda zor koşullar altında çalışırken ayrıca sanki burada ticaret yapıyormuş gibi bizler her ay dernek binamız için stopaj vergileri ödüyoruz” dedi.