Eyleme, Cumhuriyet Halk PartiYalovaİl Başkanı Ertan Şener,Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen ve partililerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Oturma eylemine, Demokratik Parti, Demokratik Sol Parti, ADD Yalova Şubesi, Eğitim-İş Yalova Şubesi, Eğitim-Sen, Emekli-Sen,Yalova Kent Konseyi, Hacı Bektaş Veli Derneği, Pir Sultan AbdalDerneği, Yalova Platformu, Cem Vakfı Yalova Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yalova Şubesi de destek verdi.

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce hükümete yüklenerek şunları söyledi; ‘’Bu Cumhuriyet Halk Partisine üye olanların değil, yada Cumhuriyet Halk Partisinin yöneticilerinin seçilmişlerinin sorunu değil,bu sorun 80 milyonun sorunudur. 16 yıldır bu ülkede kurumlar çökertildi. Gelenekler yok edildi. Ordu dağıtıldı, tersanelere girildi. Üniversiteler diz çöktürüldü. Sivil toplum susturuldu. FETÖ Darbe Girişiminden sonra, Olağan Üstü Hal ilan edildi.Olağan Üstü Hal böyle durumlarda gereklidir. Fakat,Hamza’ya boza iyi geldi. Böyle yönetmek istiyorlar bizi, sonsuza kadar böyle yönetmek istiyorlar. O zaman bizim dik durmamız lazım,kardeşim sen bu ülkenin tarımını çökerttin, 2 Trakya büyüklüğünde alan artık ekilemiyor, samanı bile ithal ediyoruz. Dış politikayı rezil ettin. Kim dost, kim düşman belli değil. Kandil gecesi, küffarın cünüp askerleri Müslümanları bombalıyor, Tayyip Erdoğan bunu destekliyor. Müslümanlardan ses yok Türkiye de...

CHP iktidar olsaydı kandil gecesi,Şam bombalansaydı emin olun CHP il binalarının önünde her tarafta siyah çelenk bulurdunuz. Dış politikada ilerlediğimiz nokta bu.Hatırlayın bir zamanlar ‘Ne işi var orda Amerika’nın’ dedi. ‘Her Firavunun bir Musa’sı olur’ dedi.Şimdi ise bunları destekliyorum diyor. Her firavunun bir Musa’sı değil, ama her firavunun bir USA’sı varmış demek. Musa beklerken,USA geldi’’ şeklinde konuştu.

İnce sözlerine şöyle devam etti;‘’Türkiye’de tarım dediğim, gibi dış politika dediğim gibi. Eğitimin durumu içler acısı. Bir yandan geçmişimize küfrederlerken, Atatürk’e kurucu değerlere söverlerken, bir yandan bugünümüzü çalıyorlar. Sandıkta oyumuzu çalıyorlar,sınavda çocuklarımızın sorusunu çalıyorlar,çalıyorlarda çalıyorlar,paramızı çalıyorlar ama bir yandan da geleceğimizi çalıyorlar.Cumhuriyet tarihimizde, belki Osmanlıdan bu yana Türkiye, eğitimde hiç bu kadar başarısız olmadı. Avrupa’da çocuklar  2500 kelime ile derdini anlatırken, Türkiye de 500 kelime ile anlatıyor. Sınavdayken bile sınavlar değişiyor, ne olduğunu kimse bilmiyor artık. 4+4+4 dediler eğitimin canına okudular. Emin olun ki,FETÖ’cü okullara da bunlar destek verdi.FETÖ’cü okullara 15 Temmuz’dan sonra bile bunlar teşvik verdiler.110 Trilyon hemde teşvik verdiler. Baklavacı FETÖ’cü var, overlokçu var tornacı var,çaycı var, öğretmen var hemşire var, pilot var,savcı var, hakim var ama milletvekili yok,belediye başkanı yok nerde bunlar. Haksız yere kendi millet vekillerini bile harcadılar. Hapse attılar 6 ay içerde yatırdılar. Bir delikanlı çıkıp da ziyaret bile edemedi,bu kadar da korkaklar’’dedi.

Muharrem İnce basın açıklaması sırasında görüntü alan polis kamerasına dönerek ;‘’Tayyip Erdoğan beni daha iyi duyar belki,ona daha net sesleyim senden korkmuyoruz, senin yarattığın bu düzenden de korkmuyoruz. Olağan Üstü Halinden de korkmuyoruz,el birliğiyle bu ülkede demokrasiye inananlar, Cumhuriyet’e inananlar, Atatürk‘ün temeline inananlar, çocuklarımızın geleceğini karartmak istemeyenler, hep birlikte bunu başaracağız.

Bakın yakında yerel seçim var. Yerel seçimden önce, bunların kulağını çekeceğiz. Sonrada Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde de göndereceğiz.Bunu birlikte başaracağız. Onun için hep birlikte, yaşasın barış diyeceğiz, yaşasın özgürlük diyeceğiz, yaşasın demokrasi diyeceğiz, yaşasın Cumhuriyet diyeceğiz ‘’dedi.

Yapılan basın açıklamanın ardından oturma eylemine geçildi.

Haber: Elif Tuzlacıoğlu